Közélet

Alig több mint fél méterre vannak a bányászok a kútba esett fiútól

Ahogy korábban megírtuk, utolsó fázisába ért a több mint 100 méter mély kútba zuhant kétéves kisfiú kimentésére indított akció a dél-spanyolországi Andalúziában.

Az El País péntek délután azt írja, hogy a bányászoknak összesen 3,8 métert kell ásniuk, ebből pedig már 3,15 méteren túl vannak, azaz mindössze 65 centiméterre vannak Julentől.

Az első bányászokat egy speciális kapszulában eresztették le abba a járatba, amelyet a kétéves kisfiút elnyelő kútnyílással párhuzamosan fúrtak. Bár a gyerekkel nem sikerült kapcsolatba lépni, a mentőcsapat úgy gondolja, hogy 70 méteres mélységben egy szinten vannak vele, ám vízszintes irányban vájniuk kell egy négy öt-méteres járatot, hogy eljussanak hozzá.

A kétéves Julen tizenkét nappal ezelőtt tűnt el egy szűk, 25 centiméter átmérőjű kútnyílásban családja szeme láttára Totalán település egyik birtokának hegyvidéki területén.

Még mindig nem kizárt, hogy életben van a 10 napja kútba esett kisfiú
Ha minden a tervek szerint halad, csütörtökön rátalálhatnak a száz méter mély kútba esett spanyol gyerekre. A kutatás vezetője arról beszélt, ez már inkább humanitárius építőmérnöki munka, mintsem mentőakció.

Kiemelt kép: MTI/EPA/EFE/Daniel Perez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik