Közélet

Szombathelyen pénteken útlezárással tiltakoznak a rabszolgatörvény ellen

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a 86-os útnak a város felé vezető szakaszát zárja le.

Félpályás útlezárással tiltakozik pénteken a Magyar Szakszervezeti Szövetség szombathelyi szervezete az elrendelhető túlórák számának megemelése miatt – erről a Nyugat.hu ír. 13 órától lezárják a 86-os főút Szombathely felé vezető szakaszát, amiről a cikkben megjegyzik, hogy ilyenkor egyébként is zsúfolt szokott lenni, így érdemes lehet alternatív útvonalat választani.

Horváth Csaba, a Magyar Szakszervezeti Szövetség szombathelyi irodavezetője azt mondta, a rendőrségen azt jelentették be, hogy 30 autó vesz részt a forgalomlassításban. A tiltakozók 12.30-kor találkoznak az Interspar parkolójában, onnan rendőri felvezetéssel Körmend irányába indulnak, majd megfordulnak és egy szakaszon lezárják az utat.

Arra a kérdésre, hogy nem tartanak-e attól, hogy kontraproduktív a megmozdulás, mert nehezítik a közlekedést, Horváth azt mondta: a munkavállalók tudják és érzik, hogy nagy gond van a túlóratörvénnyel, és eddig azt tapasztalták, hogy a többség szimpatizál a tüntetőkkel. A városban 17 órától tüntetés is lesz, a Domustól a Fidesz irodáig vonulnak a résztvevők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik