Közélet

Lemond mandátumáról Szávay István

Nem kívánja hátráltatni a Jobbik munkáját, ezért a botránya után lemond országgyűlési képviselői mandátumáról Szávay István, ezt a politikus jelentette be a Facebook-oldalán.

Mint ismert, a Hír TV birtokába került felvételen Szávay azzal dicsekedett, hogy leütött egy zsidót nőt. A képviselő elismerte, hogy az ő hangját hallani, de az elmondottakból szerinte semmi nem volt igaz, sosem bántana egy nőt.

Emiatt előbb múlt héten lemondott parlamenti tisztségeiről, most pedig a mandátumáról is.

Az egyik legfontosabb és legnagyszerűbb dolog volt az életemben, hogy az elmúlt kilenc évben így szolgálhattam Hazámat. A továbbiakban is egy szabad, élhető és büszke Magyarországért küzdök majd, de már nem képviselőként. A mandátumomat pedig vissza szeretném adni annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt megkaptam, és akik felé hálával tartozom az elmúlt másfél évtizedért

– írta.

Hozzátette, biztos benne, hogy az a munka, amelyet az elszakított területeinken élő magyarság megmaradásáért és gyarapodásáért végzett, és amelyet gyermekkorától fogva szívügyének tekint, szakmailag a továbbiakban is megfelelő módon és méltóképpen képviseltetve lesz a Jobbik frakciójában.

Amikor lemondtam parlamenti tisztségeimről, arányos felelősséget vállaltam mindazért, ami egy fél évvel ezelőtti,…

Közzétette: Szávay István – 2018. december 3., hétfő

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik