Közélet

Szávay lemond a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről

Miután azzal hencegett, hogy megütött egy zsidó nőt. De azért marad képviselő.

Facebook-oldalán jelentette be Szávay István, hogy lemond a Jobbik frakcióvezető-helyettesi, valamint az Országgyűlés jegyzői tisztségéről.

A döntés előzménye, hogy a Hír TV közzétett egy felvételt, amelyen arról beszél, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, aki beszólt neki. Szávay azt elismerte, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt, de azt állítja, nem ütött meg senkit. Szerinte a nő kötött bele, mondván, „náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen”. A történet másnap, egy baráti társaságban került szóba, ennek „jól hallhatóan megvágott” felvételét hozták nyilvánosságra – állította.

Szávay most azt írta: úgy tartja helyesnek, ha „meggondolatlan és otromba” szavaiért vállalja a következményeket. A történteket úgy értékeli, hogy egy őt ért méltatlan és megalázó helyzetre „méltatlan és megalázó viccelődéssel” reagált.

Nem ütöttem meg, nem bántottam senkit, de szavaimmal megbánthattam sokakat, és ezért vállalnom kell a felelősséget

– áll a bejegyzésében. Képviselői mandátumáról viszont nem mond le, azt írja, olyan Magyarországért akar dolgozni az Országgyűlésben, ahol „mindenki, aki a nemzet bizalmából bármilyen tisztséget betölthet, szavaiért és tetteiért vállalja a felelősséget”. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Amióta tizenöt évesen a politika közelébe kerültem, többek között azért küzdöttem, hogy ne egy következmények nélküli…

Közzétette: Szávay István – 2018. november 28., szerda

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik