Közélet

Kizártak egy jobbikos képviselőt a Csongrád Megyei Közgyűlésből

Arra hivatkozva, hogy ő az elnöke egy helyi hírportált működtető egyesületnek.

Méltatlansági eljárás során megszüntették egy jobbikos képviselő megbízatását a Csongrád Megyei Közgyűlésben – számolt be az MTI.

A testület szerint Kiss Attila képviselői tisztsége összeférhetetlen azzal, hogy elnöke a Sándor Móricz Egyesületnek. Az egyesület működteti a Makói Csípős nevű hírportált, amelynek felelős kiadója a civil szervezet elnöke.

A közgyűlés arra hivatkozott, hogy az önkormányzati törvény szerint az önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, illetve személyes közreműködője, azzal pedig, hogy az összeférhetetlenséget Kiss nem hozta a testület tudomására, szerintük méltatlanná vált megbízatására.

Kiss újságíróknak azt mondta, álláspontja szerint sem a médiatartalom-szolgáltatásra, sem az önkormányzatokra vonatkozó szabályok alapján nem áll fenn az összeférhetetlenség, ezért a határozatot meg fogja támadni a bíróságon.

A közgyűlés tárgyalta a szintén a Jobbik listájáról a testületbe került, de a pártból már kilépett Dudás Zoltán hasonló összeférhetetlenségi ügyét is, ezzel kapcsolatban azonban a kormányhivatal állásfoglalását fogják kérni. Dudás újságíróknak elmondta: 2016-ban egy cég az ő megbízására kezdett bele a Makói Csípős mintájára hírportálok létrehozásába, de ezekből csak a sándorfalvi készült el, és érdemben azt sem működtették, ő semmilyen szerkesztői feladatot nem látott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik