Közélet

Tiborczék csinálnak butikhotelt az Andrássy út 116-ból

1 milliárd forintból teljes körűen felújítja, és butikhotellé alakítja a BDPST Group az Andrássy út 116. szám alatt található villát – írta hétfői közleményében a cég. A BDPST Group egyik tulajdonosa Orbán Viktor veje, Tiborcz István.

Ahogy arról korábban írtunk, a Nemzeti Együttműködés Rendszere nagyrészt bekebelezte Budapest fő sugárútját, az Andrássy utat, Tiborcz mellett bevásárolt ott Schmidt Mária és Mészáros Lőrinc is.

A szóban forgó épületet a Paár Attila cége, a West Hungária Bau Vagyonkezelő Kft. (WHB) vette meg még tavaly februárban 723,6 millió forintért. A WHB volt az, amely az európai uniós csalás elleni hivatal célkeresztjébe került Elios Zrt.-ből kivásárolta Tiborcz István érdekeltségét.

A kormány a csúcstartó a NER sugárútján, Csányiék vásároltak be a legolcsóbban
Néhány százmillióért megveszik, lesz belőle sokmilliárdos fedezet más hitelhez, amiből még több vagyont lehet szerezni. Erre is jó az Andrássy úti NER-bevásárlás.

A közleményben a BDPST Group azt írja:

A 12 hónapig tartó teljes körű korszerűsítés során az épületet szerkezetkész állapotig visszabontják, megtartva és felújítva az eredeti homlokzatot, valamint az olyan, építészeti szempontból értékes eredeti elemeket, mint például a földszintről felvezető csavart falépcső, és onnan építik újra a mai kor elvárásainak megfelelően.

A beruházással a felsőkategóriás turistákat célozzák meg.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Mátyás Dániel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik