Üzleti tippek

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István szövetségre lép

Sajtóközleményben jelentették be, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Konzum-csoport és az Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a tulajdonában álló BDPST Zrt. stratégiai partnerségre lép az ingatlanpiacon.

Mint írták, a jövőben együttműködik a Konzum-csoport és a BDPST Group az ingatlanbefektetés, az ingatlanfejlesztés és -üzemeltetés területén. A BDPST Zrt. stratégiai befektetőként megvásárolja a Konzum PE Magántőkealap 20,59 százalékos részvénycsomagját az Appeninn Holdingban. A Budapesti Értéktőzsdén közzétett tranzakció zárását követően a tőzsdei társaság irányítása a 33,2 százalékos tulajdonhányaddal rendelkező Konzum-csoportnál marad.

A miniszterelnök veje nyilatkozott is a tranzakció kapcsán. Tiborcz István elmondta: a BDPST Group célja, hogy a saját ingatlanfejlesztő és -üzemeltető szegmensében a piac meghatározó szereplővé váljon.

Jó ideje kerestük ugyanakkor a lehetőségét annak, hogy – elsősorban akvizíció útján – tevékenységünket diverzifikáljuk. A ma bejelentett tranzakció megteremti ennek a feltételeit, és jövőbeni üzleti építkezésünk egyik stratégiai alapját jelenti. A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált

– tette hozzá menedzsernyelven a BDPST Zrt. tulajdonosa.

„Az Appeninn Nyrt.-ben társasági részesedés megvásárlására kötött adásvételi megállapodás révén sikeresen bővítjük a BDPST Group kompetenciáját a kereskedelmi ingatlanok és irodaházak fejlesztése és üzemeltetése terén” – ezt már Appeninn vezérigazgatója mondta. Tóth Judit mondott még ennél is érdekesebbet. Hangsúlyozta:

a BDPST Group prémiumkategóriás ingatlanokra fókuszál, elsősorban leromlott állapotú, műemléki épületek helyreállítására, megőrzésére és új, modern funkcióval való megtöltésére. Szakembergárdája évtizedes ingatlanfejlesztői és hotelmenedzsment-tapasztalattal rendelkezik.

Emlékezetes, hogy Tiborcz István sokáig titkolta, hogy az ő tulajdona lenne a BDPST Zrt., mindössze annyi vezetett hozzá, hogy ő fizette be a társaság bejegyzési illetékét, majd később elismerte, hogy az övé a cég.

A BDPST Zrt.-hez tartozik a turai kastély, a Ranolder-villa Badacsonyban, a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, egy palotaszint az Andrássy úton, és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek.

Tiborcz István botrányos cége beköltözik Garancsi villájába
A jelek szerint egyre szorosabb a viszony az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje között.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik