Közélet

Volt államtitkár, Lázár-közeli ügyvéd és Rákay Philip vette meg a hódmezővásárhelyi rádiót

Pedig a több mint két évtizede működő médium eddigi tulajdonosa sem áll messze a volt minisztertől.

Közleményben tudatta hétfőn a hódmezővásárhelyi Rádió 7 eddigi tulajdonosa, Égető Gyula, hogy eladta cégét, a Kisbíró Kft-t, ami a rádió működtetésén kívül három helyi újságot, a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket és a Mártélyi Híreket is kiadott.

A rádió tájékoztatása szerint Bada János, Csepreghy Nándor és Rákay Philip az új tulajdonosok. Rákay korábban a Magyar Televízió vezérigazgató-helyettese volt, illetve Csepreghy Nándor – hacsak nem névazonosságról van szó – az idén tavaszig Lázár János vezette Miniszterelnökségnek volt miniszterhelyettese és államtitkára.

Bada János pedig ügyvéd, akiről a hvg.hu nyáron írta meg, hogy Lázár gimnáziumi évfolyamtársa volt, majd kormányzati informatikával, a közszolgáltatási rendszerek szabályozásával és jogszabályi hátterével foglalkozott. Május óta a hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja. Áprilisban ebben a cégben vett tulajdonrészt Lázár János is, aki hónapokig visszautasította, hogy köze lenne a több százmillió forintot érő vadászházhoz.

De korábban Lázárral erős baráti szálat ápoló személyként említették a 24.hu forrásai Égető Gyulát is, aki tavaly decemberben a Rádió 7 21. születésnapján arról beszélt, hogy 1992 óta foglalkozik helyi rádiózással. „Bízunk Istenben és a hír szent, a vélemény szabad” – mondta, amikor megkérdezték, milyen jövő áll a vidéki rádiózás előtt. Most azt közölte, hogy a rádióban ezentúl semmilyen tisztséget nem vállal.

Számomra a demokrácia nem azt jelenti, hogy bármit mondhatok, hanem azt, hogy nem kell olyat mondanom, amit nem akarok

vallotta abban a publicisztikában, amelyben az év eleji időközi polgármester-választási kampány közepette kiállt Németh László plébános mellett, aki arra buzdította a híveket, hogy ne Márki-Zay Péterre szavazzanak.

Korábban a Kisbíró Kft. működtette a helyi promenad.hu portált is, amit márciusban vett meg az algyői Fidesz-frakció korábbi frakcióvezetőjének kft-je. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik