Közélet
Budapest, 2017. november 15.
Hollik István, a KDNP vezérszónoka felszólal az állami vagyonnal és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokkal összefüggõ egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. november 15-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Azért szántják be a társadalmi nemek tanulmányát, mert nem fér a keresztény értékrendbe

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 08. 13. 21:28

Erről Hollik István beszélt.
Korábban a témában:

A KDNP-s Hollik István volt hétfőn este a visszafideszesített Hír TV vendége, és elmagyarázta, miért akarja a kormány elvenni a társadalmi nemek tanulmánya oktatásának lehetőségét:

Nem kell szakértőnek vagy hozzáértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk, hogy genderológusok iránti munkaerő-piaci kereslet igen csak csekély. A másik pedig az nem egy titkolt cél, hogy Magyarországon valóban egy kereszténydemokrata országot hozzunk létre, amely egyébként a normalitást és a keresztény értékeken alapuló életet és értékeket védi. Na most az a helyzet, hogy a társadalmi nemek gondolata, ami nem egy tudomány, hanem egy ideológia, ráadásul szorosan köthető a liberális ideológiához, az azt gondolom, hogy ebbe nem fér bele.

Korábban Semjén Zsolt nagyon hasonlóan fogalmazott, és azzal érvelt, hogy a „társadalmi nem” fogalma azért képtelenség, mert szerinte az azt jelenti, hogy valaki szabadon megválaszthatja a nemét. Ez persze csak egy kitartóan hangoztatott téveszme, a társadalmi nemek tanulmánya valójában azt kutatja, hogy a társadalom a biológiai nem alapján milyen személyiségvonásokat tulajdonít az egyénnek, illetve milyen szerepeket vár el tőle. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

Terminator 2  Judgment day
1991
Real  James Cameron
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Joe Morton
James Cameron.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Kassar / Pacific Western
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.