Közélet

Azért szántják be a társadalmi nemek tanulmányát, mert nem fér a keresztény értékrendbe

Erről Hollik István beszélt.

A KDNP-s Hollik István volt hétfőn este a visszafideszesített Hír TV vendége, és elmagyarázta, miért akarja a kormány elvenni a társadalmi nemek tanulmánya oktatásának lehetőségét:

Nem kell szakértőnek vagy hozzáértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk, hogy genderológusok iránti munkaerő-piaci kereslet igen csak csekély. A másik pedig az nem egy titkolt cél, hogy Magyarországon valóban egy kereszténydemokrata országot hozzunk létre, amely egyébként a normalitást és a keresztény értékeken alapuló életet és értékeket védi. Na most az a helyzet, hogy a társadalmi nemek gondolata, ami nem egy tudomány, hanem egy ideológia, ráadásul szorosan köthető a liberális ideológiához, az azt gondolom, hogy ebbe nem fér bele.

Korábban Semjén Zsolt nagyon hasonlóan fogalmazott, és azzal érvelt, hogy a „társadalmi nem” fogalma azért képtelenség, mert szerinte az azt jelenti, hogy valaki szabadon megválaszthatja a nemét. Ez persze csak egy kitartóan hangoztatott téveszme, a társadalmi nemek tanulmánya valójában azt kutatja, hogy a társadalom a biológiai nem alapján milyen személyiségvonásokat tulajdonít az egyénnek, illetve milyen szerepeket vár el tőle. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik