Közélet

Nyomozás az Elios-ügyben: iratokat foglaltak le

A miniszterelnök vejének korábbi cége által elnyert közbeszerzéseket nyomozócsoport vizsgálja.

Nyomozócsoportot hozott létre az Elios-ügy kivizsgálására a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – derül ki a válaszból, amit Pintér Sándor belügyminiszter adott az MSZP-s Harangozó Tamás írásbeli kérdésére. A levélváltást az mfor.hu szúrta ki.

Emlékezetes: az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala súlyos szabálytalanságokat tárt fel a közvilágítási tenderek közbeszerzéseinél, amelyeket a korábban Orbán Viktor veje, Tiborcz István tulajdonában álló Elios Zrt. nyert meg.

Pintér válaszából kiderül, hogy a projektek vonatkozásában a nyomozó hatóság iratokat foglalt le, beszerezte a projektekkel összefüggésben keletkezett iratokat, amelyek értékelése folyamatban van. A büntetőeljárási törvényre hivatkozva további információ a nyomozás érdekeire tekintettel nem adható ki.

A nyomozást egyébként az OLAF ajánlása nyomán, január 22-én rendelte el a Pest Megyei Főügyészség, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik