Közélet

Nem az OLAF vitt politikát az Elios-ügybe

Az EU csalás elleni hivatala folytatja, amit elkezdett - közölte Nicholas Ilett.

Csaknem 200 vizsgálatot zárt le tavaly az EU csalás elleni hivatala (OLAF). Romániában 11, Magyarországon és Lengyelországban 10-10 ügyben vizsgálták az uniós források felhasználását. A legtöbb pénzt Magyarországtól kérnék vissza, 10 esetből 7-ben javasolják az eljárás megindítását – írja .

Az Euronewsnak az OLAF vezetője azt mondta,  nincs feltétlenül egyezés a vizsgálatok száma és a korrupció szintje között. Ha sok a vizsgálat egy országban, az azt is jelentheti, hogy jó az együttműködés, sok információt kapnak onnan.

Nicholas Ilett azt mondta, a korábban Tiborc István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. elleni vizsgálatuk nem politikai ügy. Ha újabb információt kapnak, folytatják a kormányközeli vállalkozók vizsgálatát.

Tisztában vagyok azzal, hogy a vizsgálatnak politikai hatása van. De az eljárásban semmi különös nincs, sok hasonló ügyünk van különböző országokban. Folytatjuk, amit teszünk.

Nicolas Ilett szerint az Elios-jelentés megállapításai tényeken alapulnak.

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
13 milliárdos büntetés lehet Orbán vejének üzletéből
Nem a miniszterelnöki család gyarapodását vizsgálta az unió csalás elleni hivatala, de Tiborcz István körül talált összeférhetetlenséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik