Közélet

Schmidt Mária azért hívta fel az LMP kampányfőnökét, mert aggódott a fiáért

A résztvevők szerint magánbeszélgetés volt, amiben nincs semmi szokatlan.

A Zoom.hu megkérdezte Schmidt Máriától a Terror Háza igazgatójától — aki Ungár Péter LMP-s politikus édesanyja —, hogy miért hívta fel az országgyűlési választás hajrájában az LMP kampányfőnökét, Schmuck Erzsébetet. A korábban kormánybiztosként is tevékenykedő Schmidt Mária csak annyit mondott, hogy a kampányfőnökkel magánbeszélgetést folytatott, így annak részletei nem tartoznak a nyilvánosságra.

A hír kirobbanása után Schmuck Erzsébet ellen fegyelmi eljárás indult a pártban, az LMP belső levelezőlistájára írt e-mailjét az ATV Egyenes beszéd című műsorában mutatta be nemrég Rónai Egon műsorvezető. A kampányfőnök sorai a Zoomhoz is eljutottak, eszerint:

A kampányidőszakban akkor hívott (…), amikor Hadházy Ákos több mint 20 helyen akart visszalépést. Azért hívott fel Mária (és nem én hívtam), hogy felhívja a figyelmemet arra, mint kampányfőnöknek, hogyha megtesszük, amit Ákos szeretne, akkor a választóink elfordulnak tőlünk és könnyen kieshetünk a Parlamentből.

A lap megkereste Schmuck Erzsébetet, aki azt mondta: azért hívta őt Schmidt Mária, hogy barátilag figyelmeztesse. Szerinte nincs semmi különös abban, hogy felhívta őt Schmidt, hiszen LMP-s párttársának, „Ungár Petinek az édesanyja”.

Schmidt Mária aggódott, hogy az LMP kiesik a parlamentből, hiszen a fia képviselőjelölt volt, az első ötben benne volt, és ha a párt nem kerül be, a fia is kiesik”

— fogalmazott a képviselő, aki hozzátette: Schmidt Máriához hasonlóan ő is aggódott, hogy huszonakárhány helyen visszalépnek.

Még három LMP-s kapott súlyos büntetést
Az egyik eltiltott párttag bírósághoz fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik