Közélet

Zárt elnökségi ülést tart az LMP a párt elleni „médiahadjárat” miatt

Az elmúlt napokban több rájuk nézve kellemetlen információ látott napvilágot a sajtóban.

Zárt elnökségi ülés összehívását kezdeményezték az LMP-ben „az elmúlt napok történései”, illetve „az LMP ellen indított médiahadjárat miatt” – írja az Index a pártban körbeküldött levélre hivatkozva.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mire gondolnak ez alatt. Mindenesetre az tudható, hogy csütörtökön kiszivárgott egy felvétel, amelyen Ungár Péter, a párt elnökségi tagja arról beszélt, hogy szándékosan úgy írt alá a választási kampány alatt szerződést Ron Werber tanácsadóval, hogy arra nem volt joga, mert szerinte így a dokumentum jogilag nem is kötelező érvényű a pártra nézve (magyarul nem kell fizetniük Werbernek).

Ugyancsak múlt héten szivárgott ki az a hír, hogy fegyelmi eljárás indult Schmuck Erzsébet, az LMP kampányfőnöke ellen, mert telefonon egyeztetett Schmidt Máriával, bár ezt az információt Szél Bernadett, a párt társelnöke az ATV-ben tagadta. Mindkét ügyről egyébként a Magyar Narancs cikkezett.

Szél nyilatkozata szerint „pletykagyár” van az LMP körül, és a Schmuck Erzsébetről szóló cikknek az az üzenete, hogy az LMP-t a Fidesz uralta a kampány alatt, ami nem igaz. A Ron Werberrel kötött szerződésről kijelentette, hogy Ungár azt a vezetőség felhatalmazásával írta alá, és arra a kérdésre, hogy akkor miért kérkedett azzal, hogy nem írhatta volna alá, Szél azt felelte, hogy ezzel „nem igazán” foglalkozott. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik