Közélet

Tiborcz István botrányos cége beköltözik Garancsi villájába

A jelek szerint egyre szorosabb a viszony az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje között.

A Direkt36 oknyomozó portál cikke szerint Tiborcz István cége, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó BDPST Zrt. idén júliusban az Andrássy útról áttette a székhelyét a Kelenhegyi út 27. szám alatti villaépületbe. A cég azután határozott erről, hogy Orbán Ráhel férje megszerezte a több nagyszabású ingatlanüzletet bonyolító BDPST részvényeinek túlnyomó többségét.

Mint írják: a székhelyváltás újabb jele az Orbán család egyes tagjai és az ország gazdasági elitje közötti szoros viszonynak. A Kelenhegyi úti ingatlant tulajdonló cégcsoport három befolyásos üzletember érdekeltsége: az építőiparban és a labdarúgásban is érdekelt Garancsi Istváné, a Mol olajvállalatot irányító Hernádi Zsolté és Csányi Sándor OTP-vezéré.

A Direkt36 megkeresésére sem Tiborcz cége, sem a villa tulajdonosai nem válaszoltak. Az esetleges bérlőtársakról annyit tudni, hogy a Heti Válasz tavaly májusi írása szerint a Kelenhegyi út 27-be költözött Tiborcz régi ismerősének és üzlettársának, Hamar Endrének az irodája.

A BDPST Zrt. eddigi pályfutása nem mondható zökkenőmentesnek: a Tiborcz Istvánnal való kapcsolat úgy derült ki, hogy a miniszterelnök veje fizette ki a bejegyzéshez szükséges illetéket, azonban ekkor még nem volt látható a cégvezetők között. A nyilvánosság elől elzárkózó Tiborcz végül egy tavalyi interjúban árulta el, hogy ő a cég egyik részvényese. A tulajdonlás azért is érdekes, mert vállalkozás üzleti kapcsolatban állt az azóta elhunyt, az FBI által körözött szaúdi milliárdossal, Gaith Pharaonnal.

A miniszterelnök veje májusban megvásárolta Hamar Endre részvényeit, és így ezzel övé lett a cég túlnyomó része. A BDPST Zrt.-hez tartozik a turai kastély, a Ranolder-villa Badacsonyban, a Mahart-ház nevű, Pesti Vigadó melletti palota, egy palotaszint az Andrássy úton, és egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek.

Az új székhelyként szolgáló, 3110 négyzetméteres telken található villa felújításáról tavaly így számoltak be:

Szépen haladnak a Kelenhegyi út 27. szám alatti villaépületünk átalakításának és felújításának munkálatai. Ennek…

Közzétette: CD Hungary Zrt. – 2017. február 24., péntek

 

 

Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik