Közélet

Kiderült, miért akarják bezáratni az Aurórát

Eddig arról volt szó, hogy a lakókat zavarja a vendéglátóipari egység.

A józsefvárosi önkormányzat honlapjára múlt hét hétfőn kikerült bejegyzés szerint a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását.

Az önkormányzat azt is írta, hogy az Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását a VIII. kerület polgármesteri hivatal jegyzője rendelte el még 2017. június 28-án, az indoklás szerint azért, mert a lakókat zavarta ez a két vendéglátóhely. Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal – a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt – végül elutasította. Legalábbis erről írt a józsefvárosi önkormányzat honlapja, ami az Auróra üzemeltetői szerint nem igaz.

Az Auróra mindennek ellenére még nyitva van, viszont kézhez kapták a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal határozatát, ami ellen be is adták a felülvizsgálati keresetet, és jogvédelmet kértek. A határozatból viszont kiderült, hogy

az Önkormányzatnak az a problémája az Aurórával, hogy 2014. július 1-jére dátumoztuk a ház bérleti szerződését, a Marom Klub Kft.-t viszont csak július 4-én jegyeztettük be. Ezért mondják, hogy jogcím nélkül használjuk az ingatlant.

 

Igazuk van?

 

Ez nyilván egy adminisztratív hiba, négy éve fizetjük a bérleti díjat és működtetjük a vendéglátást a Kioszkban. Az eldátumozási baki ráadásul már előjött tavaly is az Auróra Kerttel kapcsolatos peres eljárásban.

 

Pont ezért tavaly ősszel aláírtunk a tulajdonossal egy közös nyilatkozatot, ezt pedig eljuttattuk az Önkormányzathoz. A bérleti szerződést mi és a tulajdonos is érvényesnek tekintjük

— fogalmaz a szórakozóhely keddi közleményében, amelyben kiemelik, hogy így két szempontból is fura helyzet állt elő.

  • Egyrészt a szerződés érvénytelenségére hivatkozni abszurd, az Auróra négy éve teljesen jogszerű megállapodással tartózkodik az ingatlanban.
  • Másrészt, ha az Önkormányzat szabályosan akart volna eljárni, először fel kellett volna szólítania őket, hogy pótolják a hiányosságot.
Az Auróra szerint hazudik a józsefvárosi önkormányzat
A bezárással fenyegetett szórakozóhely tételesen cáfolja az önkormányzat állításait.

Kép: Auróra/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik