Belföld

Az Auróra szerint hazudik a józsefvárosi önkormányzat

Amint arról a 24.hu-n is beszámoltunk, a józsefvárosi önkormányzat honlapjára hétfőn kikerült bejegyzés szerint a hatóság elrendelte a Marom Klub Kft. által üzemeltetett Auróra Kioszk és Auróra Kert, valamint a Corvin-tető Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett Corvin Club üzlet bezárását.

Az önkormányzat azt is írta, hogy az Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását a VIII. kerület polgármesteri hivatal jegyzője rendelte el még 2017. június 28-án, az indoklás szerint azért, mert a lakókat zavarta ez a két vendéglátóhely. Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal – a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt – végül elutasította.

Az Auróra szerint azonban egészen másképp néz ki a történet. Kedd este a Facebookra kitett közleményükben azt írták:

  • az Aurórát nem zárták be és erről nem is tájékoztatták, ráadásul a Marom Klub Kft. hétfő óta nem tudta elérni az önkormányzatot, hivatalos értesítőt pedig nem kézbesítettek
  • a tavalyi bezáratással szemben sikeresen fellebbeztek, mert a kormányhivatal, az önkormányzat állításával szemben, pont a bezáratást találta jogellenesnek. „A bíróság még nem kötelezett minket a bontásra, a tárgyalást az építmények ügyében októberre halasztották. Ezek ismeretében a közbiztonsági érdekre való hivatkozás értelmetlen.”
  • a Marom tagadja, hogy megvezették volna a hatóságokat és bármilyen feljelentést tettek volna a cég ellen.

Az Auróra menedzsmentje felszólította a jozsefvaros.hu szerkesztőit, hogy a valótlan állításokat tartalmazó posztot vegyék le és közöljenek helyreigazítást.

AZ AURÓRA KÖZÖSSÉGÉNEK KÖZLEMÉNYEBár továbbra sem kaptunk hivatalos tájékoztatást az Auróra állítólagos bezáratásáról,…

Közzétette: Auróra – 2018. július 17., kedd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik