Belföld
Budapest, 2016. május 25.
Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere a budai Vár rekonstrukcióját célzó Nemzeti Hauszmann Terv Információs Pontjának megnyitóján 2016. május 25-én.
MTI Fotó: Kovács Attila

Bérlakásbotrány: újabb képviselőt szerelt le szűkszavú válasszal a polgármester

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 12. 14. 08:31

Legalább annyi kiderült, hogy maradhat lakó a Várban.
Korábban a témában:

Kedden arról írtunk, hogy az I. kerület fideszes polgármestere négy „igen” válasszal rázta le azt az LMP-s képviselőt, aki arról érdeklődött, hogy jogszerű, igazságos, méltányos és etikus-e, hogy a kerület vezetője annyi pénzért bérelhet önkormányzati lakást a Várnegyedben, amennyiért földi halandó egy csepeli panelt is alig vehet ki.

Mint azt az Index feltárta, más, a helyi vagy az országos politikához köthető személyek is jól jártak, miközben a képviselők előtt is titokban tartották, hogy rendkívül olcsón adják bérbe az önkormányzati lakásokat. Mindennek kapcsán egy másik ellenzéki képviselő, a DK-s Veres Dávid is írásbeli kérdésben fordult Nagy Gábor Tamás polgármesterhez, amiről az Index számolt be.

Veres rámutatott a levelében, hogy egyre kevesebben élnek a kerületben, pedig van 1500 önkormányzati lakás, ráadásul ahelyett, hogy marasztalnák őket, egy helyi rendelet lehetővé teszi, hogy másfélmillió forintot adjanak a friss házasoknak, ha elköltöznek a kerületből.

A képviselő arról érdeklődött, hogy a polgármester saját köre gyarapodásán túl kívánja-e a polgárság gyarapodását is szolgálni, illetve a Várba költöző Miniszterelnökség hivatalnokállománya felé is „olyan jóindulatú” lesz-e az önkormányzati lakásokkal, mint önmaga felé. Arra is rákérdezett, hogy

maradhat-e egyáltalán lakó a kerületben?

A képviselő a kérdéseire mindössze egy ötszavas választ kapott Nagy Gábor Tamástól:

Igen, maradhat lakó a kerületben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.