Közélet

Németh Szilárd: Újabb konzultációt indíthat a kormány

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár az ATV vendége volt. A Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérte, hogy Szájer József mellett legyen tagja annak a bizottságnak, ami elvégzi az alkotmány revízióját. A Fidesz képviselője hozzátette: mivel nincsen jogi végzettsége, nem gondolja, hogy a szövegezésben részt tudna venni, de a tapasztalatai alapján el tudja majd mondani, hogy

hol szorít a cipő.

A bizottság még nem állt fel, egyelőre készülnek az Alkotmány áttekintésének feladatára. Németh Szilárd egy szélesebb körű konzultációt is el tud képzelni az Alaptörvény módosításáról, de arra a kérdésre nem válaszolt egyértelműen, hogy ez a már többször bejáratott, levelezős formában valósulna-e meg:

Ez egy jól bevált forma. Az jól látható, hogy például az illegális migráció, és maga a bevándorlással kapcsolatos elképzeléseink, tehát az illegális migrációval kapcsolatos elképzelés, a Btk-módosítás, a Stop Soros, illetve az Alkotmánymódosítás, ami a teljes bevándorlási részt érinti, az jól látható, hogy egy ilyen konzultáción kristályosodott ki.

Szerinte az alkotmány gránitszilárdsága nem változott, de új problémák merültek fel az előző alkotmányozási időszakhoz képest, például a bevándorlás kérdése.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik