Belföld

Németh Szilárd: Célunk, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk

Interjút készített a Magyar Hírlap Németh Szilárddal, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával. Nézzük, mik voltak a politikus legfontosabb gondolatai:

A kötcsei piknik őszi menüjéről:

Egyelőre nem tudom, mit készítünk, de az biztos, hogy nem vega-paleo-fitnesz kaja lesz. Most, hogy belegondolok, a paprikás krumpli nem lenne rossz választás, csettegős nokedlivel, füstölt nyelvvel, kolbásszal és almapaprikával.

A célokról:

  • legyen elég és kiválóan képzett, hazaszerető katonánk, másrészt a haderőfejlesztésre, a katonai műszaki-technikai feltételek fejlesztésére,
  • folytatjuk a légierő fejlesztését, a helikopterek és repülőgépek beszerzésére harmincmilliárd forint áll rendelkezésre,
  • a fegyver- és lőszergyártás szintén kiemelten fontos lesz,
  • a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk erkölcsi, szellemi, fizikai felkészültséget tekintve egyaránt. Ehhez viszont, ha kell, akár a GDP három százalékát is biztosítjuk. Nemzeti érdek, hogy erős, honvédő hadseregünk legyen, hazaszerető, fiatal tisztekkel, tábornokokkal. Ez a garanciája Magyarország függetlenségének és a magyar nemzet biztonságának.

Kötelező sorkatonaság:

Magyarországon biztosan nem lesz kötelező sorkatonaság. A honvédség társadalmi elfogadottságának fontos mutatója, hogy hányan akarnak katonának állni.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik