Közélet

Tállait már nem foglalkoztatja a drága üzemanyag

Pedig Mezőkövesden kevesebbért is felhívatta a Molt.

Tállai Andrást már nem zavarja az üzemanyagok magas ára – írja az Mfor.hu.

Emlékezetes: tavaly Tállai a Facebook-oldalán dicsekedett el azzal, hogy „állampolgári megkeresésre eljárt a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében”, aminek eredményeként 11 forinttal csökkent a benzin és öttel a gázolaj ára. Felmerült, hogy a politikus NAV-elnökként és adóügyekért felelős államtitkárként nyomást gyakorolt a Molra, de ő azt mondta erre, hogy „csak tájékozódni akart”, amikor megkérte kolléganőjét, hogy hívja fel az olajtársaság illetékesét.

Most a hétfői parlamenti ülésen Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője vetette fel az üzemanyag-áremelkedést, aminek a hatása már más termékek árába is begyűrűzik. Erre Tállai úgy reagált, hogy az üzemanyag már olcsóbb, mint májusban, és a gázolaj ára is 400 forint alá csökkent, ebből fakadóan pedig nem tervezik az adótartalom csökkentését.

Tavaly októberben, Tállai tájékozódásának idején 358 forint volt a gázolaj és 347 forint a benzin ára, most viszont 405 forintot kell fizetni a gázolajért és 363-at a benzinért – mutat rá a gazdasági portál. (Fotó: MTI / Vajda János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik