Közélet

A csengeri „örökös” nem járul hozzá egyszerűsített kiadatásához

Arra hivatkozik, hogy hamarosan megkapja az 1300 milliárdot, amit Kósa Lajossal kezeltetett volna.

Nem járult hozzá egyszerűsített kiadatásához a „csengeri asszonyként” elhíresült Szabó Gáborné, akiről márciusban írta meg a Magyar Nemzet, hogy közjegyzői dokumentumban adott megbízást Kósa Lajosnak állítólagos 1300 milliárd forintos örökségének kezelésére. Erről a Zoom.hu ír az asszony ügyvédjére hivatkozva.

A nyomozás adatai szerint Szabó Gáborné összesen csaknem másfél milliárd forintot kért kölcsön arra hivatkozva, hogy hamarosan hozzáfér az elhunyt apja után maradt hatalmas örökséghez. Néhány nappal azelőtt, hogy gyanúsítottként kihallgatták volna, Svájcba ment. Ott fogták el, miután európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem jelent meg gyanúsítotti kihallgatásán.

Egyszerűsített kiadatással már az elfogását követő munkanapon hazahozhatták volna, de ezt arra hivatkozva tagadta meg, hogy „hamarosan megkapja az örökséget”. A normál eljárásban viszont a svájci hatóságoknak vizsgálniuk kell, hogy az, amivel gyanúsítják, mindkét országban büntetendő-e, és nincs-e törvényi akadálya kiadatásának. Ez még hetekig tarthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik