Közélet

Szili Katalin: Akkor lehet valódi, keresztény baloldali párt, ha Orbán Viktor megszervezi

szili-katalin-2006(650x433).jpg (szli katalin)
szili-katalin-2006(650x433).jpg (szli katalin)

A Magyar Hírlapnak adott interjút Szili Katalin, az MSZP korábbi politikusa, a Szociális Unió pártalapítója, Orbán Viktor jelenlegi megbízottja. Szilit nem lepte meg a Fidesz kétharmados győzelme, szerinte

a társadalom bölcsen döntött, hiszen a biztonságra, a nemzeti érdekek szem előtt tartására szavazott a kozmopolita, a globális érdekeket kiszolgáló felfogás helyett.

A szocialista párt korábbi pillére úgy látja, hogy a választók a globális beavatkozási politikára mondtak nemet szavazatukkal, ami egyszersmind az ellenzékkel szembeni prostestszavazat is volt. Londoni tapasztalatairól így vallott:

Többen odajöttek hozzám és elmondták, hogy egyedül vagy a családjukkal visszaköltöznek Magyarországra, mivel Londonban sincs kolbászból a kerítés, és látva a magyar gazdasági fejlődést, úgy gondolják, hogy itthon lesz meg a létbiztonságuk. Biztos vagyok abban is, hogy a kormány nemzetpolitikája is döntő érv volt a Fidesz–KDNP mellett.

A szocialisták egykori köztársasági elnök jelöltje tovább megy:

Továbbra is azt gondolom, hogy szükség lenne egy olyan valódi baloldali pártra, amely nemzetben gondolkodik és keresztényi elveket vall, azért is, mert a mai világban a nemzeteknek sokkal nagyobb szerepet kellene kapniuk. Igazság szerint a harmadik kétharmad után lassan azt kell hinnem, hogy itt csak akkor lesz ilyen politikai erő, ha azt Orbán Viktor megszervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik