Közélet

Hadházy: Ellenzéki összefogás csak a pénzes, megúszós pozíciók felosztásában van

Csütörtök este megalakult az új LMP frakció, Hadházy Ákos pedig Facebook-oldalán közölte, hogy ugyan csatlakozott ahhoz, tisztséget sem a frakcióban, sem a pártban, sem a parlamentben nem fog betölteni. Mint írja: ahogy eddig is, továbbra is kifejezetten támogatni fogja a parlamenti pártok közötti és a parlamenten kívüli ellenzéki résztvevőkkel való együttműködést.

Mélyen elszomorít ugyanakkor, hogy úgy tűnik: a parlamenti pártok abban nagyon gyorsan “összefogtak”, hogyan osszák el egymás között a Fidesz által felajánlott, jó plusz fizetéssel, de többnyire kevés munkával és semmi eredménnyel nem kecsegtető pozíciókat. Az ellenzéki képviselők többsége még mindig nem ismerte fel, milyen beláthatatlan következményei lehetnek a választási eredménynek és hogy milyen körülmények között alakult az ki.

Többségük ijesztően hamar túltette magát azon a dilemmán, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött és kétes legitimitású parlamentbe fognak beülni. A tiltakozásnak sok formája lehetne a teljes bojkott és a teljes elfogadás közötti skálán. Az eddigi megállapodások nem arra utalnak, hogy az ellenzéki tárgyalásokon sikerült ezen a skálán a megfelelő pozíciót elfoglalni, az elfogadható megoldást megtalálni

— fogalmaz a politikus. Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az LMP volt társelnöke mozgalmas időszakon van tól, nem csak a Fidesz kétharmadát hozó országgyűlési választások miatt. Verbális és fizikai atrocitásba torkollt Hadházy Ákos és Sallai Róbert Benedek szóváltása egy etikai bizottsági meghallgatáson, amiről hangfelvétel is készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik