Belföld

Fodorék közös ellenzéki listát javasolnak az EP-választásokra

Ezért egyeztetésre hívják az európai értékek iránt elkötelezett pártokat.

Egyeztetésre hívja a Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es európai parlamenti választásokra – jelentette be a párt elnökhelyettese, Sermer Ádám szerdai sajtótájékoztatóján.

Felidézte: az április 8-i választások súlyos kudarcának oka, hogy az ellenzéki pártok egymással versengtek ahelyett, hogy együttműködtek volna, és ha kicsit nagyobb lett volna az együttműködés, a kétharmadot biztosan elkerülte volna az ország.

Ha pedig értékalapú és teljes együttműködés lett volna, a Fidesz akár a többségét is elveszthette volna

– közölte Sermer, aki szerint a magyar emberek joggal csalódottak, mert a többség kormányváltásra szavazott, a Fidesznek és Orbán Viktornak mégis kétharmados többsége lett. Azt mondta, az ellenzéknek az a feladata, hogy a csalódott többséget képviseljék, a többség pedig egyöntetűen és egyértelműen együttműködést vár tőlük.

A politikus elárulta azt is, hogy a Liberálisok a megegyezés előkészítéseként közvélemény-kutatást rendeltek, amely arra keresi a választ, hogy a választók támogatnának-e egy egységes ellenzéki EU-párti EP-listát.

(Kiemelt kép: Europress / AFP / Attila Kisbenedek)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik