Közélet

Sok új arc lehet Orbán negyedik kormányában

Korrupció? Migráció! Most ez volt a Fidesz ellenmérge.  

Az ATV-ben Perlaky-Papp József azt mondta, erős üzenettel bír ugyan a korrupció, de a kormány a kampányban talált olyan témát, ami azt is legyőzte, a migrációt. Most az ellenzék van nehéz helyzetben, de néhány dologban a kormánynak is újítania kell.

A szakember nagyon sok új arcra számít a negyedik Orbán-kormánybanSzerinte a kabinet több bátor döntést is hoz, erre az újabb kétharmad szinte kötelezi is a kormánypártokat. Itthon erősítik a nemzeti szuverenitás kommunikációját, Orbán pedig folytatja külhoni csatáit. A kormányfő

lendületes, dinamikus ember, aki, ha érzi maga mögött a támogatást, nem fél meglépni azokat a lépéseket, melyekről úgy gondolja, a pártja érdekeihez kapcsolódnak.

A kríziskommunikációs szakember az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeiről úgy vélte,

a valósággal Gyurcsány Ferencen kívül más nem igazán találkozott

és a DK az egyetlen, ahol most nincs válság. A kampányban a migráció felülírt minden mást. Bár a korrupció mindig erős méreg, azzal mindenkinek számolni kell, most hatástalan volt, a bevándorlás miatti félelmekkel az ellenzék pedig nem foglalkozott.

Orbán 8 éve egy napot sem adott a korrupciónak
Teljesen más idők jártak. Orbán Viktor például a Magyar Nemzetbe is írt.

Most az ellenzéki táborokban csak a problémák vannak, nincs a vert seregeket mozgósító üzenet, központi téma, vezéralak. A szakember szerint talán később, a főpolgármester-választásra, vagy az EP-választásra össze tudják szedni magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik