Belföld

A Tények megint ordasat ferdített

Egyre szánalmasabban működik a TV2 lejáratógépezete. Most épp egy egyetemi docens kérte ki magának, hogy átszerkesztették mindazt, amit elmondott. De legalább Vona Gábort sikerült lejáratni.

Az újságírás alapelveivel köszönőviszonyban sem lévő Tények című bulvárműsor kedden megint nagyot alkotott. Ahogy tegnap megemlékeztünk róla, Vona Gábor Jobbik- és Gyurcsány Ferenc DK-elnök testbeszédét hasonlították össze (még arra se voltak képesek, hogy a felvezetésben ne hibás képet vágjanak be Marsi Anikó mellé).

De bejött a slusszpoén is, kiderült, hogy a megszólaltatott szakértő mondatait úgy szerkesztették adásba, hogy az bőven nem az általa elmondottakat tükrözte.

Perlaky-Papp Józsefet, a Metropolitan Egyetem docensét a Hvg.hu kereste meg azzal, hogy mit szól az előző napi teljesítményéhez. Perlaky-Papp csak hüledezett, így:

Hogy Arany János mondását idézzem, ’gondolta a fene!’. Tőlem Vona Gábor, illetve Gyurcsány Ferenc testbeszédének témájában kértek interjút, amiről fél órán keresztül, részletesen beszéltem a Tények Extra munkatársának. Természetes, hogy az anyagot szerkesztették, csakhogy a végeredmény, a tőlem idézett rész nem felel meg a szakmai véleményemnek, amit a vasárnap esti adást látva a szerkesztőnek is elmondtam.

A riport amúgy arra épített, hogy Vona Gyurcsány gesztusait utánozza. Az ügyetlenül összerakott anyagot természetesen a kormánypárti Origo is átvette, kőkeményen Perlaky-Pappra hivatkozva. A docens pedig teljesen más szemléletben beszélt, szó sem volt mondataiban arról, hogy Vona Gyurcsányt majmolná.

Szó nem volt arról, hogy Vona Gábor másolná Gyurcsány Ferencet, utóbbi kommunikációját külön elemeztem. Majd általánosságban beszéltem arról, hogy Vona Gábor láthatóan kezd sokkal professzionálisabban, új stratégia mentén kommunikálni, így nyíltabbá vált a testbeszéde.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik