Közélet
Budapest, 2018. április 17.
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetõje takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követõen bûnügyi õrizetbe vették Fenyõ János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Várható volt Gyárfás Tamás őrizetbe vétele – mondja a volt rendőri vezető

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 04. 18. 09:18

Nehéz megmondani, hogy miért pont most vették őrizetbe Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság ügyében, de várható volt, hogy előbb-utóbb bekövetkezik – erről beszélt az ATV Start című műsorban Kovács Lajos nyugalmazott rendőralezredes. A döglött ügyek osztályának egykori vezetője szerda reggel megerősítette, hogy Gyárfás volt az, akire korábban úgy utalt, mint lehetséges felbujtóra. Úgy gondolja, hogy jó nyomon van a rendőrség.

Budapest, 2011. március 20.
Gyárfás Tamás elnök szavaz a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közgyûlésén a Testnelési Fõiskola dísztermében.
MTI Fotó: Beliczay László
Fenyő-gyilkosság: Gyárfás régóta gyanús volt
A döglött ügyek osztályának egykori vezetője egy fotóval üzent is neki.

Kovács szerint Fenyő János 1998-as lelövése rendhagyó gyilkosság volt, ugyanis ilyen kaliberű embert, mint őt, ritkán gyilkolnak meg. Ez lehetett az oka annak is, hogy a budapesti rendőrségtől viszonylag hamar elvették az ügyet, majd még az év őszén megalakult a döglött ügyek osztálya és ők kezdtek dolgozni rajta.

A gyilkosság nem egy indulatból elkövetett tett volt, hanem egy szervezett, hosszú munkával előkészített emberölés, melynek során többek között olyan fegyvert szereztek, ami lekövethetetlen, úgy vásároltak autót is, ráadásul a gyilkos szemtanúk láttára, saját arcával követte el a tettet,

hangzott el a műsorban.

Az egykori rendőri vezető úgy gondolja, hogy a Gyárfás őrizetbe vételéhez szükséges áttörést Jozef Rohác tíz évvel ezelőtti őrizetbe vétele hozhatta el.

Rá 3-4 évre került képbe, nagyrészt az őellene folyó nyomozás után Portik Tamás, aki 2012-ben őrizetbe került, azóta bent van.

Rohácot tavaly ítélték jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre, de az nem derült ki, hogy ki bízta meg a szlovák férfit a merénylettel. Az ügyben tavaly novemberben rendelt el perújítási nyomozást a Fővárosi Ítélőtábla. A legfrissebb fejlemények szerint a rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy Gyárfás adhatott megbízást Portiknak, hogy likvidáltassa Fenyőt, erről hangfelvétel is készült.

Kovács korábban ódzkodott attól, hogy Gyárfást nevén nevezze, de ő volt az, akire a legtöbb gyanús körülmény utalt, ugyanis neki volt olyan fokozott, feszült kapcsolata Fenyővel, ami indokolna egy ilyen tettet.

A műsorvezető kérdésére Kovács Lajos elmondta, hogy a gyilkossági ügyről hivatalosan sosem beszélt Gyárfással, de utalt arra, hogy ő is képbe került a nyomozás során, mert gondolta, hogy a vállalkozó elszólja magát és könnyebbé válik a nyomozás. Ez állítólag meg is történt, de Kovács nem részletezte, hogy mi hangzott el.

Kiemelt kép: Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. MTI/Mihádák Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 25.
Turisták bőröndjeikkel egy zebránál állnak Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.