Közélet

Beperli a jogkezelő Andy Vajna TV2 Csoportját

Bírósághoz fordul az Artisjus, mert az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 Csoport nem szolgáltatott adatot az előző évi nézettségéről, illetve bevételeiről, ezért a jogkezelő szervezet nem tud a számukra számlát kiállítani, írja a 444.hu. A lap értesüléseit az Artisjus is megerősítette.

Magyarországon az Arisjus szedi be a zenék nyilvános lejátszása után a jogdíjakat, és ők fizetnek aztán a zeneszerzőknek és szövegíróknak. A piacnek jelentős szereplői a kereskedelmi tévék, akik bevételeik egy bizonyos százaléka után járulnak hozzá a jogdíjalaphoz. A fizetendő jogdíj mértékét a negyedéves bevételek és a műsorokban lejátszott zenék alapján számítják ki.

Csakhogy a TV2 Csoport a legutóbbi adatszolgáltatási körben nem nyújtott át adatokat a szervezetnek, így számlát sem tudnak kiállítani. A lap úgy tudja, az Artisjus többször is próbált egyeztetni a céggel, és felszólítással is éltek, de mindhiába.

Most a keresetlevelet készítik elő, amit várhatóan heteken belül benyújtanak a bírósághoz.

A TV2 Csoport csatornái a TV2 mellett a Super TV2, FEM3, Mozi+, Zenebutik, Izaura TV, Spíler TV, PRIME, LiChi TV, Kiwi TV és a Humor+.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik