Közélet

„Nem én tereltem el 1300 milliárdot”

Interjút adott a körözés alatt álló férfi, aki a Magyar Nemzet szerint uniós pénzek kilapátolásában működhetett közre.

Exkluzív telefonos interjút adott a Hír TV Egyenesen című műsorának F. P. A., akiről a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hozta nyilvánosságra, hogy nyomoznak ellene.

Kálmán Olga műsorvezető elmondta, hogy két ügyről van szó: az egyikben az ügyészség nyomoz, a másik pedig arról szól, hogy a Magyar Nemzet szerint 1300 milliárd forintnyi uniós támogatást vittek ki Magyarországról vagy gyémántok formájában, vagy úgy, hogy arab országokban nyitott bankszámlákon helyezték el a pénzeket, majd azokat befektetéseken keresztül visszacsorgatták az országba.

A körözés alatt álló F., aki 2016-ig Magyarországon élt, elmondása szerint már az Amerikai Egyesült Államokban értesült arról, hogy nemzetközi elfogatóparancs van ellene.

Engem soha senki nem keresett meg, nem kaptam idézést,

mondta el F., aki tagadta, hogy gyémántfutár lenne. A nyomozóhatóság szerint a jelenleg is Amerikában tartózkodó férfi akadályozta a 2014 óta tartó nyomozást, F. erre úgy reagált: nem tud olyasmit megakadályozni, amelyről nem tud.

Pénzmosási üggyel kapcsolatban nem lettem meggyanúsítva,

jelentette ki F. és hozzátette, hogy ennek semmi köze nincs a magyar sajtóban felmerült, állítólagosan kicsatornázott uniós pénzeknek.

Egy ügyről tudok nyilatkozni, nem én tereltem el az 1300 milliárdot. Nem hiszem, hogy nekem kellene magyarázkodnom emiatt.

F. azt sem értette, hogy miért nyilatkozott olyat az ügyészség, hogy nem tudják, hol van, hiszen azt tudták, hogy az Egyesült Államoktól kell jogsegélyt kérni. Az interjúban rákérdeztek arra is, hogy védett tanú-e, F. azt válaszolta:

ha az lennék, akkor most nem beszélgetnénk.

Ha az ügyészség mégiscsak beidézné, meggondolná, hogy hazatérne-e, látván, hogy mennyire meghurcolták a családját. Azt azonban kijelentette, hogy egyelőre nem kíván többet nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik