Belföld

A pénzmosási ügy gyanúsítottja cáfolja a rendőrséget

pénzmosás (pénzmosás)
pénzmosás (pénzmosás)
Ügyvédje szerint Faidt Péter András nem szökött meg a hatóságok elől.

F. P. A. meghatalmazott vezető védője közleményt juttatott el a Magyar Nemzethez. Groó Judit közölte, hogy ügyfelével szemben 2014 óta pénzmosás miatt büntetőeljárás van folyamatban, de a büntetőügyben eddig egyszer sem hallgatták ki, noha

amerikai lakcímét a nyomozóhatóság és a bíróság részére bejelentette.

Az ügyvéd szerint a magyar hatóságok hivatalosan is tudták, hogy ügyfele az Amerikai Egyesült Államokban életvitelszerűen tartózkodik. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda állításával szemben ügyfelét nem azért nem hallgatták ki, mert megszökött.

F. P. A.-sal a magyar nyomozóhatóság sem magyarországi tartózkodása idején, sem később, azaz a mai napig nem közölte a gyanúsítás tényét a büntetőeljárás szabályai szerint. Ügyfelünk, aki büntetlen előéletű, az országot legálisan, a nemzetközi elfogatóparancsok kibocsátása előtt hagyta el, a vele szemben indult eljárásról az Amerikai Egyesült Államokban értesült.

Gyanúsítottkénti kihallgatását tavaly decemberig a nyomozóhatóság a védelem számára is ismeretlen okok miatt nem kezdeményezte pedig F. P. A. védői útján többször jelezte, a magyar hatóság rendelkezésére áll. Erre az Amerikai Egyesült Államok jogsegély útján történő megkeresésén keresztül a magyar nyomozó szerveknek mindenkor lehetőségük lett volna – emlékeztetett Groó Judit, aki szerint a jogsegély sorsáról sem a Fővárosi Főügyészség sem a Legfőbb Ügyészség nem adott nekik tájékoztatást.

Megszólalt a rendőrség az FBI pénzmosási ügyében
F. P. A. valóban pénzt mosott, de nem úgy.
Korrupcio(210x140).jpg (Array)
Magyar Nemzet: Arab számlákra csempészték a Magyarországon elsikkasztott uniós pénzeket
A lap szerint a kormánypárti politikusoknak visszaosztott „alkotmányos költség” azután arab befektetések formájában került vissza Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik