Közélet

Megszólalt a kormány az E.ON olcsóbb gázáról

radiátor (radiátor, fűtés, )
radiátor (radiátor, fűtés, )

Az E.ON-nak a már létező ajánlatát félreértelmezték a sajtóban, hiszen az csak a jóval magasabb fogyasztású rétegnek, magyarán a nagyfelhasználóknak nyújt kedvezményt – mondta Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energetikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Napi.hu tudósításában.

Hozzátette: a kisfelhasználóknál máig nem tudnak az energiacégek az állami közműveknél kedvezőbb ajánlatot tenni.

Szerinte amióta a magyar állam “visszaszerezte a gázár feletti irányítást”, annak ára 25 százalékkal csökkent, így jutottunk el odáig, hogy Magyarországon az Európai Unióban a második legolcsóbb a lakossági gázár, Európában is harmadikok vagyunk Szerbia előtt.

Beleavatkoznak a választásokba

Mint arról beszámoltunk, az E.ON olcsóbban kínálja a gázt a nagy gázfogyasztású ügyfeleknek, mint az állami gázszolgáltató. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke mindezt úgy kommentálta, hogy a német vállalat az olcsóbb gázárral beleavatkozik a magyar választásokba Brüsszel oldalán.

A rezsibiztos azt is üzente a választóknak – egyben a fogyasztóknak –, hogy ne hagyják becsapni magukat, mert aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az „kimegy a szabadpiacra” két évre. Szerinte az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

Ezek után az E.On közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a tavaly október óta létező ajánlatuk jelentősen félreértelmezett formában jelent. Szerintük az ajánlatuk olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztással rendelkeznek.

Az ügy hátteréről bővebben ebben a cikkünkben olvashat:

Az E.ON akaratán kívül ássa alá a rezsicsökkentés sikerét
A német vállalat is orosz gázt kínálhat a magyaroknak, éppen a brüsszeli liberalizáció miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik