Gazdaság

Megszólalt az E.ON a botrányos olcsóbb gáz ügyében

radiátor (radiátor, fűtés, )
radiátor (radiátor, fűtés, )

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az E.ON 2017 októberében nyilvánosságra hozott, versenypiaci üzleti ajánlata a nagy gázfogyasztású ügyfélcsoport számára jelentősen félreértelmezett formában jelent meg – olvasható a német energiavállalat közleményében.

Mint fogalmaznak, hasonló kedvező versenypiaci ajánlattal más piaci szereplők is jelentkeztek az elmúlt években. A konkrét lakossági ajánlatukról azt írták, hogy az ügyfelek a gáztermék mellett biztosítási terméket is igénybe vehetnek. Illetve az ajánlatuk olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztással rendelkeznek, írták.

A vállalat a továbbiakban nem kíván nyilatkozni az ügyben, tudtuk meg a társaságtól.

Mint azt megírtuk, a német energiavállalat egy lakossági termékében olcsóbban kínálja a gázt, mint az állami energiaszolgáltató. Ez azért lehetséges, mert a cég – mint versenypiaci kereskedő – nem hatóságilag szabályozott forrásból és árakon, hanem a szabadpiacon vásárolják a szénhidrogént (és ez most olcsóbb, mint a hatósági ár).

Fűtőtest (fűtőtest)
Az E.ON olcsóbban adja a gázt, mint az állami gázszolgáltató
A rezsicsökkentett gáznál is olcsóbban adják a gázt a lakosságnak. Ez hogy lehetséges?

Ezzel kapcsolatban kedden megszólalt Németh Szilárd fideszes poltikus, rezsibiztos, aki szerint a német vállalat beavatkozik a választási kampányba, mert olcsóbban adja a gázt a lakosságnak, mint az állami gázszolgáltató. A politikus azt üzente az E.On-nak, hogy kicsit fogja vissza az agarakat és ne avatkozzon be a választásokba.

Németh azt is üzente a választóknak – egyben a fogyasztóknak –, hogy ne hagyják becsapni magukat, mert aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az „kimegy a szabadpiacra” két évre. Németh Szilárd szerint az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán. Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik