Közélet

Köves Slomónál alap, melyik párttal szövetkezik

A történelem egyik legnagyobb mellébeszélését nyomta le interjúban a zsidó hitközségi vezető.

A Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) lassan hasonlóan kedves felekezet lesz a kormánynak, mint a katolikus egyház, ugyanis ömlik hozzájuk a támogatás, Köves cserébe támogatásáról biztosította a KDNP-s jelölt Hollik Istvánt is. Köves most a HírTV Veiszer Alinda vezette műsorának vendége volt, és nem cáfolta meg a hírét.

Az Index már látta a felvételt, ezek szerint elmondta a műsorban a vallási vezető, hogy csak külső forrásból lehet gyarapodni. Korábban azzal kritizálzák őket, miért bérelnek zsinagógát, most meg azzal, hogy miért építenek, és a Mazsihisz (a másik zsidó szervezet) többet kap. Köves szerint nem az a fő kérdés, hogy miért partnerük a mostani kormány, hanem hogy a korábbiak miért nem voltak azok.

Azt próbáltam megtudni, hol vannak a határok. Kikkel kell és kikkel tilos együttműködni. Kiderül, hogy Mészáros Lőrinc melyik kategóriába tartozik. Péntek este 23.05

Közzétette: Veiszer Alinda – 2018. február 15.

A Jobbik is szóba került, amivel nem lehet kapcsolatuk antiszemitizmusa miatt. Veiszer erre antiszemita kormánypárti kiszólásokat olvasott fel, amik Köves szerint „sem férnek bele”. Azonban nem mindegy, hogy egy antiszemitaként létrejött párttal vagy egy olyan párttal vannak jóban, amely pár tagja mondott ilyesmit. Mészáros Lőrinccel meg miért ne működnének együtt, a konkrét tranzakciókat kell nézni.

Köves Slomó a KDNP-s Hollik István mellett kampányol
Az még hagyján, de egészen kiválóan sikerült a politikus hajbeültetése.

A beszélgetés csúcsa az volt, amikor Veiszer felolvasta Kövesnek Lezsák Sándor Horthy-napi beszédét, amire Köves csak félrebeszélni tudott. Közölte, közösségi élet csak akkor van, ha van kapcsolat, az együttműködéshez pedig szövetségkötések kellenek. Ehhez viszont ki kell lépni a saját körökből és azokkal is együttműködni, akikkel nem maximálisan ért egyet az ember.

Annyit azért hozzátett, elszomorítja a kormányzati gyűlöletkampány, de az nem antiszemita, nem is szerencsés annak nevezni.

Radnóti Zoltán Köves Slomónak: Ne csináld ezt tovább
Azt mondta, nem akar házi feladatokat adni, de vegye komolyabban őket és magát is.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik