Közélet

Szekszárdon arra kérték a szülőket, vessék be kapcsolataikat az iskolai WC-k felújításához

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 02. 14. 10:16

Korábban a témában:

Három szekszárdi intézményben is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához, miközben Ács Rezső fideszes polgármester néhány hete még nem tudott a városban nagyobb problémát említeni a migrációnál, írja a Magyar Nemzet.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás arról mesélt, hogy a Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik szülői értekezletén jelezte az iskolaigazgató, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, de a költség komoly, 24 millió forint, amihez 8 millió forint hiányzik.

A szülőktől nem azt kérték, hogy maguk adakozzanak, hanem azt, hogy vessék be a kapcsolataikat, vagyis nekik kellene összetarhálni a hiányt.

Pekari Bernadett, az iskola vezetője a lapnak arról beszélt, egy másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte a város vezetésénél, hogy összefogással javítsanak az intézmények vizesblokkjának állapotán. Ők azért csatlakoztak, mert ez náluk is probléma, de nem a szülői háztól kértek anyagi támogatást.

A szülők összefogására számítanak a szintén szekszárdi Baka István Általános Iskolában és a Dienes Valéria Általános Iskolában is.

A lap az ügyben kereste a Klebelsberg Központot és a Szekszárdi Tankerületi Központot is, de kérdéseikre nem kaptak választ.

Cikkünk megjelenése után a Klebelsberg Központ az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:

Az illetékes tankerületi központ, mint fenntartó folyamatosan figyelemmel kíséri a rá bízott intézmények állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási felújítási munkálatokat. A Magyar Nemzetben megjelent cikkel ellentétben a Szekszárdi Tankerületi Központ, egy szülői kezdeményezést karolt fel, szó sem volt arról, hogy pénzt kérnek a szülőktől a nevezett iskolák mosdóinak felújítására. Az iskolák, a tankerületi központ és az önkormányzat háromoldalú összefogásának eredményeként megjelenésükben is megújulhatnak az érintett intézmények higiénikus, rendezett állapotú mosdói. Az iskolai mosdók karbantartása, az elavult infrastruktúra felújítása fenntartói feladat, amelyet folyamatosan végez a tankerületi központ az általa fenntartott intézményekben. A cikkben sugalltakkal ellentétben a fenntartónak nincsenek pénzügyi jellegű elvárásai a szülők felé.  Tavaly a Szekszárdi Tankerületi Központ közel 350 millió forintot fordított saját költségvetéséből iskolák karbantartásához, felújításához szükséges anyagbeszerzésre. 2018-tól folyamatosan fognak megújulni az iskolák, pályázati forrásból mintegy 740 millió forint értékben tíz intézményt újít fel a tankerületi központ.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.