Közélet

Szekszárdon arra kérték a szülőket, vessék be kapcsolataikat az iskolai WC-k felújításához

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 02. 14. 10:16

Korábban a témában:

Három szekszárdi intézményben is a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához, miközben Ács Rezső fideszes polgármester néhány hete még nem tudott a városban nagyobb problémát említeni a migrációnál, írja a Magyar Nemzet.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás arról mesélt, hogy a Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik szülői értekezletén jelezte az iskolaigazgató, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, de a költség komoly, 24 millió forint, amihez 8 millió forint hiányzik.

A szülőktől nem azt kérték, hogy maguk adakozzanak, hanem azt, hogy vessék be a kapcsolataikat, vagyis nekik kellene összetarhálni a hiányt.

Pekari Bernadett, az iskola vezetője a lapnak arról beszélt, egy másik iskola szülői munkaközössége kezdeményezte a város vezetésénél, hogy összefogással javítsanak az intézmények vizesblokkjának állapotán. Ők azért csatlakoztak, mert ez náluk is probléma, de nem a szülői háztól kértek anyagi támogatást.

A szülők összefogására számítanak a szintén szekszárdi Baka István Általános Iskolában és a Dienes Valéria Általános Iskolában is.

A lap az ügyben kereste a Klebelsberg Központot és a Szekszárdi Tankerületi Központot is, de kérdéseikre nem kaptak választ.

Cikkünk megjelenése után a Klebelsberg Központ az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:

Az illetékes tankerületi központ, mint fenntartó folyamatosan figyelemmel kíséri a rá bízott intézmények állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási felújítási munkálatokat. A Magyar Nemzetben megjelent cikkel ellentétben a Szekszárdi Tankerületi Központ, egy szülői kezdeményezést karolt fel, szó sem volt arról, hogy pénzt kérnek a szülőktől a nevezett iskolák mosdóinak felújítására. Az iskolák, a tankerületi központ és az önkormányzat háromoldalú összefogásának eredményeként megjelenésükben is megújulhatnak az érintett intézmények higiénikus, rendezett állapotú mosdói. Az iskolai mosdók karbantartása, az elavult infrastruktúra felújítása fenntartói feladat, amelyet folyamatosan végez a tankerületi központ az általa fenntartott intézményekben. A cikkben sugalltakkal ellentétben a fenntartónak nincsenek pénzügyi jellegű elvárásai a szülők felé.  Tavaly a Szekszárdi Tankerületi Központ közel 350 millió forintot fordított saját költségvetéséből iskolák karbantartásához, felújításához szükséges anyagbeszerzésre. 2018-tól folyamatosan fognak megújulni az iskolák, pályázati forrásból mintegy 740 millió forint értékben tíz intézményt újít fel a tankerületi központ.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.