Belföld

Szegény Gyurcsány, nem hívták meg a diákok

A Független Diákparlament meghallgatná a miniszterelnök-jelölteket, mármint a parlamenti frakciókét. A DK nincs benne a szórásban.

A kormánnyal nem lehet tárgyalni, így a néphez fordulnak a diákok – közölte a Független Diákparlament. Felidézik, hogy február 23-án a Deák térről indul majd tüntetés az oktatásért a Kossuth térre. Úgy döntöttek, emellett leülnének a pártok képviselőivel is beszélgetni a kérdéskörről.

Választásuk alapja az volt, hogy most mely pártok rendelkeznek frakcióval az Országgyűlésben, illetve van kormányfőjelöltjük. Így a 12+1 pontjukról tárgyalnának Orbán Viktorral (Fidesz-KDNP), Karácsony Gergellyel (MSZP), Vona Gáborral (Jobbik) és Szél Bernadettel (LMP). A vita feltételeit és időpontját, na meg résztvevőit a tüntetésen jelentik majd be.

Kálló Dániel: Ez már nem rólunk szól
Abszurdnak tartja, hogy lustának tartják őket, ha hívnák, újra elmenne az Echo TV-be. Interjú a Független Diákparlament szóvivőjével.

Érdekesség, hogy a jelentősebb pártok közül több kimarad a fenti feltételrendszer miatt, így az – amúgy miniszterelnök-jelölttel nem rendelkező – DK, az Együtt és a Momentum se teljesíti a diákok feltételeit. Nem lesz ott Gyurcsány Ferenc se.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Komka Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik