Közélet

Orbán, Gyurcsány és Szijjártó a parlament legnagyobb lógósai

Eléggé zavarja a parlamenten kívüli Momentumot, hogy a parlamenti képviselők hiányoznak a szavazásokról. Bezzeg a hatévesek.

Összeszedte a Momentum Mozgalom egy szép színes ábrán, kik azok a parlamenti politikusok, akik a legtöbbet hiányoznak a szavazásokról. A listát Orbán Viktor vezeti, aki a szavazások csak 24 százalékán vett részt, utána Gyurcsány Ferenc következik 25, majd Szijjártó Péter 29 százalékkal.

Feltűnő, hogy Gyurcsány ennyit lóg, mivel Orbán a kormányfői, Szijjártó a külügyminiszteri tevékenységével még csak-csak magyarázhatná hiányzását.

A Momentumtól elégséges osztályzatot kapott még Balog Zoltán, Lázár János, Seszták Miklós miniszterek, valamint a szintén DK-s Oláh Lajos. Még lejjebb már szocialisták is vannak (Mesterházy Attila a legrosszabb 50 százalékkal), illetve a független Szabó Tímea.

Gyurcsány Ferencnél csak Orbán Viktor hiányzott többet a Parlamentből. Ha egy 6 évesnek igazolnia kell, ha kihagyja a…

Közzétette: Momentum Mozgalom – 2018. január 31.

A parlamenten kívüli Momentum megoldást is javasol: indokláshoz kéne kötni a hiányzást, félóránként jelenléti szavazást kéne tartani és a rendszeres hiányzók fizetését csökkentenék. A párt így indokol:

Ha egy 6 évesnek igazolnia kell, ha kihagyja a tesiórát, egy képviselőnek is kellene, ha kihagy egy szavazást.

(Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik