Közélet választás 2018
A Fidesz Álljunk ki Magyarországért! rendezvénysorozatának záróeseménye

A Fidesz már dollármilliárdokban számolja a pénzt, amit megbuktatására költ Soros György

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 27. 12:38

A párt kommunikációs igazgatója szerint ennyire fontos ez az üzletembernek.

Hidvéghi Balázs az állami hírügynökség szerint azt mondta: a legújabb hírek szerint Soros György csak az Egyesült Államokban tavaly megháromszorozta az Orbán-kormány elleni lobbira fordított támogatásait. Egy év alatt 16 millió dollárt (mintegy 4 milliárd forintot) költött az Orbán-kabinet elleni lobbizásra.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint dokumentumok sora igazolja, hogy Soros az amerikai politika minden szintjén – a kongresszusban, a szenátusban, a nemzetbiztonsági tanácsban, különböző minisztériumokban és az “általa pénzelt” demokrata szenátorokon át – áskálódik az ország ellen.

A Soroshoz köthető Open Society Policy Center nevű intézet keze benne van mindenféle, Magyarország elleni áskálódásban, tavaly például kétszer is nekifutottak annak a tervnek, hogy egy Magyarországot elítélő jelentést fogadtassanak el – tette hozzá.

Soros pénzt, Orbán munkát ad a civileknek
Megszólalt a Fidesz "mumusa". Egykor együtt dolgozott vele a párt több vezetője. Lelkesen hálálkodtak Sorosnak.

Hidvéghi szerint ezek “ismerős eszközök”, hasonlóan megy ugyanis Brüsszelben is a Magyarország elleni “Soros-lobbizás”, az Európai Parlamentben “egy Magyarország-ellenes jelentést már elfogadtak a Soros-szervezetek, és most készül a következő” a LIBE-bizottságban.

A kommunikációs igazgató összegzése szerint Soros György dollármilliárdokat mozgat meg Washingtontól kezdve, Brüsszelen át Budapestig, hogy Magyarországra nyomást gyakoroljon, és beavatkozzon a magyar választások eredményébe is. 

Soros pénzéből működnek azok a bevándorláspárti szervezetek is, amelyek rendre beavatkoznak a magyar közéletbe, vádolják a magyar kormányt itthon és külföldön, támadják a kerítést, a határvédelmet és a Stop Soros  törvénycsomagot is.

Világosan látható, Soros György nem sajnálja a pénzt arra, hogy Magyarországon megváltoztassa azt a nemzeti kormányzatot, amely az ország védelmét, a “Soros-terv” és a bevándorlás elutasítását tűzte ki céljául – tette hozzá a Fidesz politikusa. A “Stop Soros” törvénycsomag elfogadásának időpontját firtató kérdésre Hidvéghi Balázs azt felelte, erről a Fidesz-frakció februárban tárgyal.

Brüsszel, 2016. június 30.
Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Stop Soros: reagált a Nyílt Társadalom Alapítvány
Szerintük a kormány terve nem Soros Györgyről szól, hanem arról, hogy megbélyegezzék a független vélemények megmaradt képviselőit.
”.

Az ENSZ migrációs egyezményét előkészítő tárgyalásokról Hidvéghi azt mondta: kísérteties a hasonlóság az ENSZ-főtitkár minapi írása és a “Soros-terv” különböző pontjai között. Ezért a Fidesz szerint komolyan meg kell fontolni, érdemes-e bennmaradni az ENSZ tárgyalássorozatában. Erről a kormány tárgyal majd, de a főkommunikátor jelezte, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár cikkéből kiindulva “ez egy erősen bevándorláspárti javaslat”, ha ez így marad, akkor ott Magyarországnak nincs semmi keresnivalója.

Antonio Guterres speaks to reporters on the selection of the next UN Secretary-General  at the UN headquarters in New York, on April 12,2016.
Over the next three days, eight contenders are expected to take the podium before the General Assembly's 193 nations to lay out their vision for the job and answer questions. The hearings are part of a broad push for transparency in the selection of Ban Ki-moon's successor, who will lead an organization of 40,000-plus employees with a budget of $10 billion.
 / AFP PHOTO / KENA BETANCUR
Soros-terv: Orbán a világ ellen
António Guterres szerint a migráció igazi lehetőség.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.