Közélet
Budapest, 2018. január 17.
Pintér Sándor belügyminiszter (j) és Kovács Zoltán kormányszóvivõ az illegális migrációval kapcsolatos kormányzati döntésekrõl tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. január 17-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Stop Soros: itt a kormány új törvénycsomagja

24.hu
24.hu

2018. 01. 17. 15:04

Nem áll le a Soros György elleni kormányzati kampány – derült ki a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentették, hogy három törvénycsomagból álló tervezetet tárgyalt a kormány, a törvénycsomag neve:

Stop Soros.

Az Index cikkéből kiderül, mi a három törvénycsomag, amit először társadalmi vitára bocsátanak:

  1. Az illegális migrációban részt vevő szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék. Bíróságnak kell kiadniuk az adatokat, és transzparens lesz az adatbázis.
  2. A nyilvántartásba vételen túl, aki külföldről kap pénzt, méghozzá többet, mint magyar állampolgároktól kap. Ezeknek a szervezeteknek illetéket kell fizetniük, ami a külföldről kapott pénz 25 százalékát fogja jelenteni. A pénzt a NAV fogja beszedni. Ha nem teljesítik az elvárásokat a szervezetek, akkor az ügyészségnek kell akcióba lépnie. Ha az ügyészség jogosulatlan tevékenységet vél felfedezni, akkor bírósághoz fordulnak.
  3. Létrehozzák az idegenrendészeti távoltartás intézményét: az érintett külföldi állampolgárokat Magyarországról távol tartanák, a magyarokat pedig a schengeni határ 8 kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben. Pintér Sándor azt mondta, diplomatákra, ENSZ-képviselőkre nem vonatkozhatna a távoltartás, ahogyan azokra az országgyűlési képviselőkre sem, akiknek az említett területen feladatuk lehet.

A kormány megtette, amit megtehetett

Pintér Sándor azt mondta: meg kell alkotni azokat a jogszabályokat, amelyek alapján eleget lehet tenni a nemzeti konzultáció eredményének.

A belügyminiszter az MTI szerint csütörtökre ígérte a tervezet szövegének nyilvánossá tételét, Kovács Zoltán pedig azt mondta, a három javaslatból álló Stop Soros törvénycsomaggal a kormány megtette, amit megtehetett, előkészítette a megváltozott körülményekhez szükséges előterjesztést.

A Soros György érintettségét firtató felvetésre a kormányszóvivő úgy reagált: ha Soros Györgyről kiderül, hogy ilyen tevékenységet végez – vagyis hogy az illegális bevándorlást szervezi -, akkor rá ugyanúgy vonatkoznak majd a szabályok.

1300

Az MSZP percekkel a Stop Soros törvénycsomag bejelentése után valószínűleg történetének legrövidebb és leglényegretörőbb közleményében reagált, amiben ennyi állt:

Reagálás Pintér Sándor bejelentésére

1300.

MSZP

A párt arra utalt, hogy nemrég Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár egy máltai interjúban „szólta el magát” arról, hogy a kormány 1300 menekültet fogadott be.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.