Közélet

Hódmezővásárhelyi választás: felnyomták a Fideszt, a választási bizottság lesöpörte a panaszt

Panaszt nyújtott be egy magánszemély a hódmezővásárhelyi választási bizottsághoz amiatt, mert szerinte a Fidesz aránytalan kampányelemeket használ, a kormányzati pozíciót is kihasználva – tudta meg a Magyar Nemzet.

Február 25-én polgármester-választás lesz a Lázár János szűkebb bázisának számító városban. Azon a fideszes alpolgármester (Hegedűs Zoltán, kiemelt képünkön ő látható Lázárral) mellett egy MSZP-s és egy független, de az ellenzéki pártok által támogatott jelölt, Márki-Zay Péter is indul, Márki-Zayjal szemben igyekszik kormányoldal kampányolni. A kormányoldal belengette, hogy a város akkor jut hozzá az állami és uniós forrásokhoz, ha a fideszes jelölt nyer. Lázár pedig azt pedzegette, hogy Márki-Zayjal nem lehetne együttműködni, mert például a Gyurcsány Ferenc vezette DK is őt támogatja, és akit ő támogat, azt nem tekinti Lázár vásárhelyinek.

A választási bizottság szerint a Fidesz képviselőinek kijelentései a véleménynyilvánítás szabadságába tartozó megnyilvánulások, ezért elutasították a bejelentő kérelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik