Közélet választás 2018
Budapest, 2018. január 13.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke párt fõvárosi jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatóján 2018. január 13-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Vona: A Soros-migránsok helyett régen itt vannak az Orbán-migránsok

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 01. 22. 14:11

A Jobbik elnöke szerint összeomlott a Fidesz migrációs politikája.
Korábban a témában:

Vona Gábor hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hazugsággal vádolta a kormányt az elmúlt három évben oltalmazotti státuszt kapó 2300 emberrel kapcsolatban. Az internetes N1 televízióra hivatkozva azt mondta: kiderült, hogy az érintettek nem koptok, nem gyerekek, nem illedelmesen kopogtak, nem is világították át őket. Nem kevés számban van köztük a társadalomra veszélyes bűnöző, aki alkalmatlan a beilleszkedésre – tette hozzá.

Az ellenzéki pártelnök szóvá tette, hogy ha egy bevándorló valamilyen bűncselekményt elkövet Bulgáriától Portugáliáig, azt az M1 speciel élőben közvetíti, a Magyarországon elkövetett esetekről viszont semmit sem lehet hallani.

Vona Gábor szerint utóbbiak körében volt börtönlázadó, késes fegyveres rabló, olyan, aki nemi erőszakot kísérelt meg az utcán, volt, aki úgy lopott pénztárcát, hogy megharapta a tulajdonosát és olyan is, aki peepshownak nézte az egyik nemzeti dohányboltot és közszeméremsértést követett el. Az egyik legsúlyosabb esetként értékelte, hogy volt olyan, aki miután oltalmazott lett, létrehozott egy bűnszervezetet és embercsempész-maffiát irányított.A Jobbik elnöke bírálta, hogy miközben Budapesten a duplájára nőttek az albérletárak, több tízmillió forint ment el a menekültek lakhatási támogatására.

Vona Gábor azt is mondta: a kormány képtelen megvédeni Magyarországot, a bevándorlást pedig csak felhasználta, hogy ezzel manipulálja a társadalmat, és erre elköltött 22 milliárd forintot.

Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet
Altusz Kristóf elárulta, miért nem hozták ezt nyilvánosságra.

A legaljasabbnak az őcsényi esetet nevezte, mert – mint mondta – a miniszterelnök olyan emberek ellen hergelte az ott élőket, akiket ő maga oltalmazott.

A politikus a genfi egyezmény alapján érkező menekültekre és a letelepedési kötvényeket vásárlókra utalva azt mondta:

a Soros-migránsok helyett már jó régen itt vannak az Orbán-migránsok.

Azt is hangsúlyozta: egyedül pártja tudja megvédeni az országot.

Egyúttal jelezte: elvárja Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy jelenjen meg a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, Orbán Viktor pedig a parlament rendkívüli ülésén adjon számot a helyzetről.

A Jobbik elnökét kérdezték arról, hogy miért beszél titokban befogadott menekültekről, mikor pártja korábban maga is hivatkozott a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) vonatkozó adataira. Azt felelte: az adatok valóban nem voltak titkosak, de a kormány elhallgatta őket. Az emberek nem szokták napi rendszerességgel figyelni a BÁH statisztikáit, a kormány felelőssége, hogy ilyen adatokról tájékoztassa a közvéleményt – tette hozzá.

Budapest, 2018. január 18.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. január 18-án. A vállalat az intravénás készülékek új gyártási központját építi fel Gyöngyösön, a cég 30,7 milliárd forintos projektjét a kormány 6,1 milliárd forint vissza nem térítendõ készpénztámogatással segítette.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Szijjártó Péter: Magyarországra illegális migráns nem jöhet be. Pont.
Mi egyetlenegy migránst sem fogadtunk be - mondta a külügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Vona Gábort faggatták arról is, hogy találkozott-e a közelmúltban Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével. Igennel válaszolt arra, hogy pénteken mindketten részt vettek-e a Magyar Nemzet rendezvényén, az összefogást firtató kérdésre pedig megerősítette, hogy pártja egyedül indul mind a 106 egyéni választókörzetben.

Ha a választások után olyan történelmi helyzet alakul ki, hogy a Jobbiknak koalíciós tárgyalásokat kell kezdenie, akkor mozgástere addig terjed, hogy az LMP-vel és a Momentummal leüljön, de ez egy B vagy inkább C forgatókönyv

– tette hozzá.

A tájékoztatón Jakab Péter, a párt szóvivője válaszolt az egri alapszervezet átalakítását érintő kérdésekre. Közölte: erre már számtalanszor adtak választ, sosem késő változtatni, ha a győzelem a tét. A hatalmi ellentétre vonatkozó felvetésre pedig úgy reagált: nem a hatalmat jelölték ki célként, hanem szolgálni akarják a nemzetet, és ehhez a legjobb formációt kell megválasztani.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.