Nagyvilág

Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet

Altusz Kristóf elárulta, miért nem hozták ezt nyilvánosságra.

Titokban Magyarország már befogadott 1300 menekültet. A Hír Tv szúrta ki a külügyminisztérium helyettes államtitkárának nyilatkozatát egy máltai lapban.

Altusz Kristóf azt mondta, nem rasszizmus, hogy Orbán Viktor a  Bildnek adott interjúban a muzulmán menekülteket megszállóknak nevezte. A Times of Malta című lapnak a külügyi helyettes államtitkár azt mondta, magyarul ez bevett szóhasználat, a kormányfő csak azért használta a kifejezést, hogy jelezze, Magyarország nem követheti a francia vagy a német példát.

Altusz Kristóf arról is beszélt, hogy 1300 menekültet már befogadtunk, ezt az ő biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra.

Nonszensznek nevezte a feltételezést, hogy a Brüsszel elleni harc az EU-ból való kilépést készíti elő, a szabadságjogokkal kapcsolatos problémákat csak a a föderalista uniós tagok gerjesztik, Magyarország nem akar a közösség fekete báránya lenni.

Hivatalosan a magyar kormány elutasítja a betelepítést, ebben nyílt lapokkal játszik – közölte korábban Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arra reagált, hogy az Európai Bíróság elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét. A korábbi kvótadöntés 1294 ember  befogadásáról szólt.

Hiába az európai bírósági ítélet, a magyar kormány elutasítja a menekültek betelepítését
Dömötör Csaba államtitkár harcias sajtótájékoztatót tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik