Közélet

Kizárt szocialistával golyózhatja ki Márki-Zay Pétert a Fidesz

Hódmezővásárhelyiek beszámolója szerint önkormányzati adatgyűjtésnek álcázva próbáltak ajánlásokat gyűjteni az időközi polgármester-választás harmadik indulójának.

Több hódmezővásárhelyi is arról számolt be, hogy megtévesztő módon gyűjtenek aláírást a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson induló Hernádi Gyula jelöléséhez – írja a 444.

Hernádi MSZP-s politikus volt, de a pártja kizárta, ugyanis a szocialisták is Márki-Zay Pétert, a magát csalódott jobboldalinak nevező független jelöltet támogatják, aki mögé a Jobbiktól az LMP-ig minden ellenzéki erő beállt. Mivel az ellenzék azt látja a választás tétjének, hogy sikerül-e megtörni a városban a Fidesz uralmát, Hernádi indulása leginkább a kormánypártnak áll érdekében, hiszen megosztja a Fidesszel szembeni szavazatokat.

A beszámolók szerint Hódmezővásárhelyen lakásokba csengettek be emberek, akik azt állították, hogy az önkormányzattól jöttek, és azt mérik fel, hogy a lakók részt akarnak-e venni a polgármester-választáson. Ezután egy „statisztikai lap” kitöltéséhez kértek személyes adatokat, pont azokat, amelyek a jelöltajánláshoz kellenek. Többen megnézték, hogy mit töltenek ki, és kiderült, hogy Hernádi Gyulának szóló ajánlási íveket készítenek így – írja a portál.

Szembetűnő az is, hogy a helyi sajtó Márki-Zayról szinte egyetlen szót sem szól, Hernádit viszont mértéktartó cikkekkel és hírekkel mutatják be a lakosságnak. Rajta kívül pedig felbukkant még egy jelölt, Fehérné Horváth Katalin a Hajrá Magyarország! Párt színeiben. A pártnak Hódmezővásárhelyen nincs alapszervezete, Fehérné pedig nemhogy a városban, de még csak nem is a megyében él.

Hernádi kampányanyagát a múlt hét végén kezdték eljuttatni a vállalkozókhoz, meglehetősen furcsa módon Hegedűs Zoltán fideszes jelölt szóróanyagába csomagolva, hétfőn pedig az önkormányzati új rendelőről szóló kiadvánnyal együtt szórták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik