Belföld

Volner: 62 millió 458 ezer forint adomány érkezett

A párt nem fizeti ki bírságot, mert az egész eljárást törvénytelennek tartja.

A Jobbik a jog minden lehetséges betűjébe bele fog kapaszkodni az Állami Számvevőszék (ÁSZ) határozatával szemben – közölte Volner János. A párt alelnöke, frakcióvezetője szerint minden úgy történik, ahogy Orbán Viktor szeretné, minden pozícióban olyan emberek ülnek, akiket korábban Fidesz-tagként ismert a közvélemény.

A nemzetgazdasági tárca ősszel olyan rendeletmódosítást fogadott el, amely szerint adók módjára behajthatók a pártok köztartozásai, például az a pénz, amit az ÁSZ bírságként kiszab. Ez azt igazolja, hogy a Fidesz már akkor biztos volt abban, hogy a számvevőszéket fogja felhasználni az ellenzék lejáratására, a Jobbik megsemmisítésére – tette hozzá.

ÁSZ-büntetés: Varga Mihály haladékot ad
Azt javasolta, a NAV se lépjen a parlamenti választások előtt.

Volner János szerint a kormányfő

hűen másolja Putyin munkamódszereit,

teljes függésben, büntetőjogi fenyegetettségben próbálja tartani az ellenzéket, különösen Vona Gábort. Mint mondta, a jogi lehetőségek vélhetően nem zárulnak le a választásokig, ezért a népnek előbb lesz lehetősége dönteni és megvívni a szabadságharcát

egy diktatórikus, egyre inkább elnyomó eszközökkel operáló rezsimmel szemben.

A Jobbik azt a törvényt akarja megtámadni jogi fórumokon, amely rögzíti, hogy az ÁSZ jogerős döntése ellen nincs jogorvoslati lehetőség, illetve külön jogi eljárásban akarnak fellépni a várható inkasszó ellen. A nemzetközi fórumok közül a strasbourgi bíróságot nevesítette a frakcióvezető.

A párt nem hajlandó kifizetni a kiszabott 331 millió forintos bírságot, mert meglátásuk szerint az egész eljárás törvénytelen.

Volner János beszámolt arról is, hogy az általuk kezdeményezett gyűjtés 62 millió 458 ezer forintnál jár.

Nemmel felelt arra a kérdésre, hogy ki tudnák-e fizetni a bírságot abból, hogy a plakáthelyeket korábban a Jobbiknak eladó cégek visszavásárolták a felületeket. A jobbikos politikus azt is elmondta: lezárult a plakáthelyek pénzügyi rendezése, jelenleg nincs banki adóssága a pártnak.

Szabó Gábor pártigazgató tudatta, a törvénytelen, megalapozatlan ÁSZ-döntés újabb lendületet adott a közösségi adományozási kampányának, kedd estig 5111 magyar adta össze a több mint 62 millió forintot azért, hogy Orbán Viktor akarata ellenére is el tudjon indulni a Jobbik a választáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik