Belföld

ÁSZ-büntetés: Varga Mihály haladékot ad

Azt javasolta, a NAV se lépjen a parlamenti választások előtt.

Az Állami Számvevőszék büntetései miatt a nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett a NAV és a Magyar Államkincstár vezetőivel. A szaktárca tudatta, hogy a tiltott támogatás miatt kirótt büntetést a pártoknak be kell fizetniük, de a Magyar Államkincstár féléves felkészülési időt biztosít.

Kérelemre részletfizetési lehetőséget kaphatnak a pártok július elsejétől. Varga Mihály azt javasolta a NAV-nak, hogy ne indítson behajtási eljárást, ne érvényesítsen inkasszót a parlamenti választások előttÍgy az Állami Számvevőszék által előírt fizetési kötelezettségek a pártok választások előtti költségvetési gazdálkodását és a kampánytámogatásokat nem érintik. A törvényeket be kell tartaniuk a politikai pártoknak is, a törvénysértés következménye alól felmentést senki sem kaphat – írták.

A minisztérium az érintett pártokat felszólította, hogy befizetési kötelezettségeik ütemezéséről, a részletfizetés rendjéről kezdeményezzenek egyeztetést a Magyar Államkincstárral és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik