Belföld
Új kétéves futamidejű államkötvény

ÁSZ-büntetés: Varga Mihály haladékot ad

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 10. 11:24

Azt javasolta, a NAV se lépjen a parlamenti választások előtt.

Az Állami Számvevőszék büntetései miatt a nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett a NAV és a Magyar Államkincstár vezetőivel. A szaktárca tudatta, hogy a tiltott támogatás miatt kirótt büntetést a pártoknak be kell fizetniük, de a Magyar Államkincstár féléves felkészülési időt biztosít.

Kérelemre részletfizetési lehetőséget kaphatnak a pártok július elsejétől. Varga Mihály azt javasolta a NAV-nak, hogy ne indítson behajtási eljárást, ne érvényesítsen inkasszót a parlamenti választások előttÍgy az Állami Számvevőszék által előírt fizetési kötelezettségek a pártok választások előtti költségvetési gazdálkodását és a kampánytámogatásokat nem érintik. A törvényeket be kell tartaniuk a politikai pártoknak is, a törvénysértés következménye alól felmentést senki sem kaphat – írták.

A minisztérium az érintett pártokat felszólította, hogy befizetési kötelezettségeik ütemezéséről, a részletfizetés rendjéről kezdeményezzenek egyeztetést a Magyar Államkincstárral és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.