Közélet

„A jedi tanács elnöke lesz” a leválthatatlan diákvezér

Az emberi jó szándék miatt vásárolt tévécsatornát a szegedi egyetem hallgatói önkormányzata.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata televíziócsatornát vásárolt egy egykori fideszes helyi politikustól. A Szegeden és Csongrád megye több településén fogható, a cégadatok szerint veszteségesen működő Telin Televíziót ötszázezer forintért vették meg.

A Csongrádhír nevű portál arról érdeklődött volna a hallgatói önkormányzatnál, hogy mit szeretnének kezdeni a televízióval. Azt is megkérdezték, milyen szerepe lesz Török Márknak, aki 2007 óta vezeti a HÖK-öt, és annak ellenére őrzi még pozícióját, hogy egy törvénymódosítás miatt négy évnél tovább nem lehetne hallgatói képviseleti tisztséget betölteni. A 30 ezer hallgatót képviselő és hárommilliárd forint felett diszponáló hallgatói önkormányzat sajtószóvivője erre a kérdésre írásban azt felelte:

A jedi tanács elnöke lesz a tv-n belül :-)

A további kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy szerintük félmillió forint a mai világban nem rettentő nagy pénz, de nem is feltétlenül volt céljuk a televízió megvásárlása, „az emberi jó szándék és a hallgatói önkormányzat beágyazottságának köszönhetően kerülhetett hozzájuk a csatorna”, amelynek műsorát a lehető legszélesebb mértékben szeretnék az egyetem hallgatóival előállíttatni. A csatorna fenntartására hallgatói forrásokból is költeni fognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik