Közélet

Hatalmas titkot őriz a vagyonkezelő a svábhegyi nővérszállóról

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2017. 12. 13. 15:17

Korábban a témában:

Novemberben írtuk meg, hogy a régóta parlagon heverő, egykor jobb napokat látott, időközben eléggé leromlott állapotú svábhegyi nővérszálló a többszöri eladási kísérlet után mégis állami tulajdonban marad. Mert felújítják.

Titkolják, ki költözhet be a svábhegyi nővérszállóba
Sólyomnak nem kellett, eladni nem tudták, most átterveztetik és felújíttatják.

Kiderítettük azt is, hogy

a felújítás azt a célt szolgálja, hogy valamelyik költségvetési szervet helyezzék majd el az ingatlanban.

Viszont hogy mennyi pénzt költenek az ingatlanra, mi indokolja az akciót, és melyik szervnek szánják a felújított épületet, az nem derült ki sem a közbeszerzési kiírásból, sem a felújítást megrendelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. nem kötötte az orrunkra. A kíváncsiság persze hajtott minket, beadtunk hát hozzájuk egy közérdekű adatigénylést.

A válasz időközben megérkezett, röviden: titok.

Hosszabban:

A nemzeti minősített adat a törvény szerint a következőt jelenti:

a minősítéssel védhető közérdekek körébe tartozó, a minősítési jelölést az e törvényben, valamint az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályokban meghatározott formai követelményeknek megfelelően tartalmazó olyan adat, amelyről – a megjelenési formájától függetlenül – a minősítő a minősítési eljárás során megállapította, hogy az érvényességi időn belüli nyilvánosságra hozatala, jogosulatlan megszerzése, módosítása vagy felhasználása, illetéktelen személy részére hozzáférhetővé, valamint az arra jogosult részére hozzáférhetetlenné tétele a minősítéssel védhető közérdekek közül bármelyiket közvetlenül sérti vagy veszélyezteti (a továbbiakban együtt: károsítja), és tartalmára tekintettel annak nyilvánosságát és megismerhetőségét a minősítés keretében korlátozza;

Akinek van tippje, vajon mit kell ennyire titkolni, az írja meg bátran.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.