Közélet

Hatalmas titkot őriz a vagyonkezelő a svábhegyi nővérszállóról

Novemberben írtuk meg, hogy a régóta parlagon heverő, egykor jobb napokat látott, időközben eléggé leromlott állapotú svábhegyi nővérszálló a többszöri eladási kísérlet után mégis állami tulajdonban marad. Mert felújítják.

Titkolják, ki költözhet be a svábhegyi nővérszállóba
Sólyomnak nem kellett, eladni nem tudták, most átterveztetik és felújíttatják.

Kiderítettük azt is, hogy

a felújítás azt a célt szolgálja, hogy valamelyik költségvetési szervet helyezzék majd el az ingatlanban.

Viszont hogy mennyi pénzt költenek az ingatlanra, mi indokolja az akciót, és melyik szervnek szánják a felújított épületet, az nem derült ki sem a közbeszerzési kiírásból, sem a felújítást megrendelő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. nem kötötte az orrunkra. A kíváncsiság persze hajtott minket, beadtunk hát hozzájuk egy közérdekű adatigénylést.

A válasz időközben megérkezett, röviden: titok.

Hosszabban:

A nemzeti minősített adat a törvény szerint a következőt jelenti:

a minősítéssel védhető közérdekek körébe tartozó, a minősítési jelölést az e törvényben, valamint az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályokban meghatározott formai követelményeknek megfelelően tartalmazó olyan adat, amelyről – a megjelenési formájától függetlenül – a minősítő a minősítési eljárás során megállapította, hogy az érvényességi időn belüli nyilvánosságra hozatala, jogosulatlan megszerzése, módosítása vagy felhasználása, illetéktelen személy részére hozzáférhetővé, valamint az arra jogosult részére hozzáférhetetlenné tétele a minősítéssel védhető közérdekek közül bármelyiket közvetlenül sérti vagy veszélyezteti (a továbbiakban együtt: károsítja), és tartalmára tekintettel annak nyilvánosságát és megismerhetőségét a minősítés keretében korlátozza;

Akinek van tippje, vajon mit kell ennyire titkolni, az írja meg bátran.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik