Közélet

Jáksó és volt élettársa netes céget alapított

Közös céget alapított Halkó Gabriella, a Vajna-féle TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója és volt élettársa, Jáksó László. A korábban a Heti hetest vezető celeb májusban lett a 103.9 Sláger FM kreatív igazgatóságának a vezetője. Az egykori pár az új céget Első Magyar Virtuális Kiadó Kft.-re keresztelte, és a fő profiljaként a világhálóportál-szolgáltatást jelölték meg a cégiratokban.

A néhány napja bejegyzett netes cégen kívül több közös érdekeltsége van a két médiasztárnak, bár ezek produkciós cégek jellemzően. Jelenleg is üzlettársak az Art & Title Produkciós Kft.-ben, illetve a Mátrix (alapításakor még Marslakók) Produkció Kft-ben is.

Halkó Gabriellát Habony Árpád miniszterelnöki (informális) főtanácsadó jóbarátjaként tartják számon. Nevéhez kötődik a köztévén orbitálisat bukott Marslakók, de ezen kívül is az egyik nagybeszállítója volt az MTV-nek. Olyan nagyágyúkkal versengve, mint Kálomista Gábor producer. Halkó tavaly év elejéig jegyezte az Apropó Média Produkciós Kft.-t, amely a 444.hu összesítése szerint 2011-től fogva több mint 2,5 milliárd forint értékben gyártott műsorokat a közmédiának.

Jáksó már nem, Halkó azonban máig érdekelt a Brand Lab Kft.-ben Ez a cég azzal került korábban a címlapokra, hogy a Szépművészeti Múzeumtól kapott kölcsön tíz festményt, s a bő 290 millió összértékű reneszánsz és barokk képeket havi 15 millióért bérelte. A festmények egy Habony Árpád által használt lakásban landoltak, amelyet a tanácsadó volt anyósa, az Orbán Viktor Facebook-oldalát kezelő Kaminski Fanny édesanyja bérelte az önkormányzattól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik