Közélet

Váncsa István a hős Farkas Flóriánról és dicső tetteiről

A "magyar publicisztika Michelangelója” idézi fel tetteit az Élet és Irodalomban.

A hetilap legfrissebb számában Váncsa István arra emlékeztet, mekkora hiba, hogy oly könnyen elfeledjük hőseinket és tetteiket. Így például azt is, hogy bizony

Brüsszelre az első csapások egyikét Farkas Flórián mérte.

Bátran szembeszállt a Tavares-jelentés szerzőjével, aki rögvest belátta, hogy a magyar kormány romapolitikája modellértékű.

rui-tavares(960x640)(1).jpg (rui tavares)
Tavares a magyar hazugságokról
A portugál európai parlamenti (EP) képviselő a Népszavában cáfolja, hogy brüsszeli találkozójukon bocsánatot kért volna Farkas Flóriántól, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökétől.

Váncsa István szerint a nemzetnek mindenféle méltatlan támadás helyett az ilyen vitézséget kellene respektálnia, nem arról sutyorognia, hogy a kormány a hőst lapátra teszi, még mielőtt az ügyészség elkaszálná.

A hír kacsának bizonyult, nem sokkal később pedig Kövér László a Fidesz nevében választási együttműködési megállapodást írt alá Farkas Flóriánnal, egyértelműen igazolva, hogy a brüsszeli győző nem rés a falon, ellenkezőleg, a kleptokratikus állam fellegvárának erős bástyája, akire mindenkor bizton számítani lehet.

Váncsa szerint hiába jósolta korábban Lázár János a bukását. Tévedett, mert ő mindent túlélt, a rendszerváltást követő zavaros évtizedeket is, amikor kormányfők jöttek-mentek, de ő maradt.

A Horn-éra vége felé már akkor hősiesen Orbán Viktor mögé állt, amikor a szocialisták azt hitték, Farkas Flórián, a Lungo Drom és a magyarországi cigányság őket támogatja. Ők is tévedtek.

Farkas Flórián a kormányfőt 2010 óta mesterének tekinti, így kapcsolatuk minden próbát kiáll.

orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )
Orbán Viktor védelme is szóba került a roma önkormányzat elmaradt közgyűlésén
Egy képviselő azt mondta: a miniszterelnök „védelmébe vette” Farkas Flóriánt.

Kétmilliárd forintos tartozását a kormány a múlt év végén konszolidálta, a művelet lebonyolítására az a Balog Zoltán kapott megbízást, aki a Híd a munka világába címszó alatt elherdált 1,6 milliárdot korábban visszakérte. Ráadásul a miniszter nemcsak megjelenni volt kénytelen a Lungo Drom múlt heti kongresszusán, hanem együttműködési nyilatkozatot kellett aláírnia, továbbá a mosolyával kellett beragyognia a rendezvényt egyebek között akkor is, amikor Farkas Flóriánnal kéz a kézben vágta fel az ünnepi tortát. A gyomor eszerint olyan, mint az ember többi szerve, trenírozni kell, és akkor mindent kibír.

Orbán korábban azt mondta, Farkas Flóriánban ő és a Fidesz addig bízik, amíg a Lungo Drom elnöke.

orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )
Orbán: Amíg a Lungo Drom megválasztja Farkas Flóriánt elnöknek, addig bízunk benne
Megírtuk, megújította választási együttműködési megállapodását a Fidesz és a Lungo Drom. Mindezt úgy, hogy az utóbbi bő fél évben több botrányos eset

Mivel a minap újraválasztották, így jövőre is számíthatnak egymásra.

Váncsa István nem hiszi el azokat a pletykákat, hogy jövőre a Fidesz–KDNP jelöltjeire szavazó cigány választók tíz-tizenkétezer forintos honoráriumot kaphatnak, de támogatja ezt, főleg most, hogy ifj. Lomnici Zoltántól már tudjuk, Soros György világuralomra tör,

és ha eléri, akkor a magyar embereknek is napi öt alkalommal, Mekka felé fordulva kell imádkozniuk. Továbbá bor se lesz.

Váncsa István teljes publicisztikája a legfrissebb Élet és Irodalomban.

Kiemelt kép: MTI/Mészáros János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik