Közélet

Nem számít az ORÖ-botrány, Farkas Flóriánnal szövetkezik a Fidesz

orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )
orbán viktor cigányönkormányzat (orbán viktor, balog zoltán, pintér sándor, farkas flórián, )

A Magyar Nemzet információi szerint pénteken együttműködési megállapodást ír alá a Fidesz Farkas Flórián miniszteri biztossal és az általa vezetett Lungo Drommal. A lap birtokába jutott dokumentumokon az áll, hogy a roma politikus Kövér Lászlóval írja alá a megegyezést és az eseményen Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter is beszédet mond.

Az eseményre a meghívót Farkas Flórián küldte szét, ebben az szerepel, hogy a megállapodás soron következő országgyűlési és önkormányzati választásra való felkészülésről, továbbá a „választásokon és az ezeket követő törvényhozói, kormányzati és önkormányzati munkában történő együttműködésről” szól.

A lap rábukkant egy újabb furcsaságra is Farkas körül: Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség budapesti székházát hatvanmillió forintos adósság terheli úgy, hogy a tartozás miatt a földhivatal 2013 nyarán jelzálogjogot jegyzett be az Emberi Erőforrások Minisztériuma javára. Tehát elvileg a minisztériumtól került pénz a Lungo Dromhoz, de Farkas volt közvetlen kollégái nem tudnak erről semmit.

Az utóbbi bő fél évben több botrányos eset is kiderült a korábban Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) kapcsolatban, például a testület luxusautó-vásárlásáról, félmilliárdos adósságról, és egy fél millió forintból feltöltött hivatali hűtőről. Május elején kiderült, hogy a rendőrség már az ORÖ-t felügyelő Kormányhivatal ellen is nyomoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik