Belföld

Pénzért toboroznak küldötteket a Lungo Drom kongresszusára

A szolnoki rendezvényen tisztába tehetik Farkas Flórián vitatott újraválasztását.

Hétvégén tartja kongresszusát a Fidesszel szövetséges Lungo Drom Szolnokon. A rendezvénnyel demonstrálják, hogy ők a legtámogatottabb roma szervezet, és „legalizálhatják” a vitatható körülmények között rendezett nyári tisztújítást is – írja a hvg.hu.

A portál értesülései szerint a környező települések romáit gyakorlatilag odavezénylik, egyes megyékben pedig négyezer forintos napidíjat ígérve toboroznak résztvevőket. 50-60 bérelt busszal szállítják az embereket az ország különböző pontjairól. A szervezők meg is ebédeltetik a résztvevőket, a nap végére pedig Bódi Guszti és Bangó Margit koncertjét ígérik.

Úgy tudni, az sem akadály, ha valaki nem tagja a Lungo Dromnak, a hvg.hu forrásai erre azt mondták: „mire odaér, az lesz”.

A kongresszusra azért is szükség lehet, mert bár júniusban Kisújszálláson ellenjelölt és ellenszavazat nélkül választották újra Farkas Flóriánt a Lungo Drom élére, az erről beszámoló MTI azt már nem említette, hogy mindez nem felelt meg az alapszabálynak. A szükséges 1600 delegált helyett csak néhány száz meghívott vett részt a rendezvényen, amit a portál szerint eleve úgy szerveztek, hogy csak az elnök támogatói jelenjenek meg.

Babai János, a Lungo Drom alelnöke cáfolta, hogy tisztújítást tartanának. Azt mondta, programalkotó kongresszusra várják a küldötteket, a rendezvény azért fontos, hogy képben legyenek az emberek. Egy másik vezetőségi tag, Csóka János viszont azt mondta, valószínűleg sor kerül a tisztújítás megismétlésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik